Εκτύπωση

Κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου

06 Οκτώβριος 2015. Αναρτημένο Αθλητική ιατρική

Κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου Η κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου είναι συχνή σε νέα και μέσης ηλικίας άτομα, εκδηλώνεται με πόνο στη μέση που αντανακλά κατά κανόνα στοένα σκέλος και οφείλεται σε πίεση των ριζών των νεύρων από το μεσοσπονδύλιο δίσκο.

Στην πάθηση αυτή υπάρχει μετατόπιση και προβολή του πυρήνα δια μέσου του ινώδη δακτυλίου. Κατά τη δισκοπάθεια αλλοιώνεται η βιοχημική σύνθεση τόσο του πηκτοειδή πυρήνα όσο και του ινώδη δακτυλίου με αποτελέσμα την διαταραχή της ομοιομέρειας του πρώτου και την ελάττωση της ελαστικότητας του δεύτερου.Κατά την ηπιότερη μορφή των βιοχημικών αλλοιώσεων ο πηκτοειδής πυρήνας ασκεί πίεση διαμέσου του ινώδη δακτυλίου πάνω στον οπίσθιο επιμήκη σύνδεσμο και τις μήνιγγες και προκαλεί οσφυαλγία.

Κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου

Σε αλλοιώσεις μέσης βαρύτητας ο ινώδης δακτύλιος παθαίνει μερική ρήξη μέσα στην οποία μπαίνει ένα μέρος του πηκτοειδή πυρήνα , με αποτέλεσμα μεγαλύτερη προβολή και πίεση στις ρίζες των νεύρων (οσφυοισχιαλγία).

Κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου

Σε βαρύτερες τέλος αλλοιώσεις του δίσκου, ο ινώδης δακτύλιος παθαίνει τέλεια ρήξη και ο πηκτοειδής πυρήνας μπαίνει μέσα στο νωτιαίο σωλήνα και προκαλεί πίεση της ρίζας του νεύρου στο ίδιο ύψος με τη βλάβη ή σε κατώτερο απ΄αυτή.

 

Αναστάσιος Μ. Μαργαρίτης
Φυσικοθεραπευτής –ΟΜΤ
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΞΕΝΟΦΏΝΤΑ & ΛΕΩΝΙΔΑ 3 – ΓΕΡΑΚΑΣ
210 -6049405  6974942384
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
activephysiotherapy.com.gr 


FacebookTwitter

Ροή ειδήσεων

Η πιο γλυκιά σελίδα

SFbBox by afl odds

tip