Εκτύπωση

Διατροφή & Άσκηση στη Σαρκοπενία Γήρανσης

Κυριακή, 06 Οκτώβριος 2013 15:19. Αναρτημένο Τρίτη ηλικία

Διατροφή & Άσκηση στη Σαρκοπενία ΓήρανσηςΗ διάρκεια της ανθρώπινης ζωής αυξάνεται σταθερά και η έρευνα για την μακροζωία βρίσκεται σε εξέλιξη. Το ανθρώπινο σώμα υφίσταται αξιόλογες μεταβολές κατά τη διάρκεια της διαδικασία της γήρανσης. Μία σημαντική αλλαγή είναι η απώλεια των σκελετικών μυών μετά την πέμπτη δεκαετία της ζωής, που είναι γνωστή ως σαρκοπενία.

Εκτύπωση

Αθλητική ικανότητα και ηλικία

Πέμπτη, 15 Νοέμβριος 2012 21:53. Αναρτημένο Τρίτη ηλικία

Αθλητική ικανότητα και ηλικίαΣήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν και κατανοούν τη σημασία που έχει στη ζωή τους η συστηματική σωματική άσκηση, ιδιαίτερα μάλιστα τη σημασία του να παραμένουν σωματικά δραστήριοι σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Αν οι συνθήκες της υγείας ενός ατόμου το επιτρέπουν, δεν συνίσταται μόνο αλλά επιβάλλεται να παραμένει το άτομο δραστήριο μέχρι το τέλος της ζωής του, δηλαδή οπωσδήποτε και μετά την ηλικία των 65 ετών.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι άνθρωποι μιάς κάποιας ηλικίας είναι εξασθενημένοι σωματικά και πρέπει να ζουν καθιστική ζωή.

Εκτύπωση

Η τρίτη ηλικία…εν δράσει…!!!!

Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2012 22:06. Αναρτημένο Τρίτη ηλικία


Η τρίτη ηλικία...εν δράσει…!!!!H άσκηση είναι απαραίτητη και ωφέλιμη για όλες τις ηλικίες. Κάποιες ομάδες του πληθυσμού, ιδιαίτερα αυτή των ηλικιωμένων, πρέπει να κάνουν την άσκηση τρόπο ζωής, διότι με το πέρασμα των ετών εμφανίζονται κάποια προβλήματα που οφείλονται στην αδυναμία του σώματος, στην εξασθένιση της μνήμης, στην ελάττωση της όσφρησης, της ακοής και της όρασης, προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν μετά το τέλος της εργασίας.

Οφέλη άσκησης

Δέκα λεπτά ελαφράς σωματικής άσκησης κάθε πρωί και λίγο έντονο περπάτημα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι η καλύτερη εγγύηση για να διατηρηθείτε σε καλή φυσική κατάσταση.

Εκτύπωση

Γυμναστική για την τρίτη ηλικία.Oστεοπόρωση και pilates

Κυριακή, 25 Μάρτιος 2012 23:23. Αναρτημένο Τρίτη ηλικία

Γυμναστική για οστεοπόρωση

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΚΑΙ PILATES  Η οστεοπόρωση είναι μία νόσος / πάθηση που χαρακτηρίζεται από απώλεια της οστικής μάζας και που οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο κατάγματος. Τα κατάγματα εκδηλώνονται κυρίως στους σπονδύλους, στον καρπό και στην κεφαλή του μηριαίου.
Οστεοπόρωση εμφανίζουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, οι άνθρωποι που μένουν ακίνητοι για μεγάλες περιόδους, οι άνθρωποι που έκαναν παρατεταμένη χρήση φαρμάκων όπως κορτιζόνη, αντιπηκτικά, αντιεπιληπτικά και μερικά διουρητικά, οι άνθρωποι που πάσχουν από παθήσεις των ενδοκρινών αδένων και οι άνθρωποι που κάνουν καταχρήσεις ( κάπνισμα, αλκοόλ ).
Εκτύπωση

Αθλητισμός και τρίτη ηλικία

Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2012 00:33. Αναρτημένο Τρίτη ηλικία


Mελέτες πάνω στη σύσταση σώματος των ηλικιωμένων αναφέρουν ότι παρατηρείται απώλεια της μυϊκής μάζας με την αύξηση της ηλικίας. Υπολογίζεται ότι από την ηλικία των 20 μέχρι των 70 ετών η απώλεια μυϊκού ιστού φτάνει στο 20-30%. Ο γενικός όρος <<σαρκοπενία>> χρησιμοποιείται

FacebookTwitter

Ροή ειδήσεων

Η πιο γλυκιά σελίδα

SFbBox by afl odds

tip