Εκτύπωση

Τα σπορ του καλοκαιριού

23 Μάιος 2017. Αναρτημένο Τρόπος Ζωής

Τα σπορ του καλοκαιριούΤo καλοκαίρι είναι εδώ και σίγουρα πρόκειται να περάσετε αρκετές ώρες στη θάλασσα και την παραλία χαλαρώνοντας. Είναι, λοιπόν, μια θαυμάσια ευκαιρία να κάνετε και κάτι για τον εαυτό σας! Μαθαίνοντας ένα νέο σπορ -εκτός από το κολύμπι-, γυμνάζετε το σώμα σας, ενώ ταυτόχρονα περνάτε το χρόνο

σας πιο δημιουρ¬γικά και ευχάριστα χωρίς να βαριέστε. Σας προτείνω λοιπόν μερικές αερόβιες διασκεδαστικές δραστηριότητες.

 Στην παραλία...

Η άμμος προσφέρεται για παιχνίδι, το ξέρουμε όλοι! Προσέξτε, ωστόσο, η αμμουδιά που θα παίξετε να είναι καθαρή από μικροαντικείμενα, σπασμένα γυαλιά και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο, αφού θα είστε ξυπόλυτοι.

Ρακέτες Είναι από τα δημοφιλέστερα και πιο δια¬σκε¬δα¬στικά σπορ του καλοκαιριού στην παραλία. Είναι εύκολο και κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους, χωρίς απρόοπτα και τον κίνδυνο να τραυματιστείτε. Γυμνάζει κυρίως το πάνω μέρος του κορμού και λίγο τα πόδια, ανάλογα φυσικά με το πόσο κινείστε όταν παίζετε. Είναι αεροβική άσκηση ωφέλιμη για το καρδιαγγειακό. Φυσικά, είναι προφανές ότι γυμνάζεται πολύ περισσότερο το χέρι που κρατά τη ρακέτα. Η κατανάλωση των θερμίδων είναι περίπου 300-400 θερμίδες την ώρα.

Beach volley Ένας πολύ όμορφος τρόπος να περάσετε την ώρα σας στην παραλία και να κάνετε και καινούρ¬γιες παρέες, ενώ ταυτόχρονα παίζετε και γυμνάζεστε. Δεν ενέχει κινδύνους τραυματισμών και μπορείτε να το δοκιμάσετε ακόμη κι αν έχετε να παίξετε βόλεϊ από το σχολείο! Θα σας χρειαστούν τουλάχιστον 3 συμπαίκτες ακόμη. Γυμνάζει τα πόδια, τα χέρια, τους ώμους, την πλάτη και τους κοιλιακούς και η κατανάλωση των θερμίδων είναι 200-300 θερμίδες την ώρα.

Beach soccer Το άλλο ομαδικό σπορ της παραλίας που μπορείτε να απολαύσετε με την παρέα σας στην αμμουδιά. Μπορεί να γίνει κουραστικό, αφού η ¬κίνηση στην άμμο είναι αρκετά πιο δύσκολη, κάτι που αυξάνει την ένταση της αεροβικής προσπάθειας, αλλά και την καύση θερμίδων. Το ποδόσφαιρο στην αμμουδιά έχει περισσότερους κινδύνους τραυματισμού, γιατί είναι ένα σπορ που το χαρακτηρίζει η ένταση και η ταχύτητα, ενώ μπορεί να γίνει και αρκετά επιθετικό. Μπορούν όμως όλοι να ¬παίξουν, αφού όλοι έχουν κλοτσήσει μια μπάλα στη ζωή τους. Γυμνάζει τους μηρούς , αλλά και τις γάμπες. Αποτελεί άριστη αεροβική άσκηση. Η κατανάλωση θερμίδων είναι αρκετά υψηλή 500-600 θερμίδες την ώρα

... Στη θάλασσα

Παιχνίδι στο νερό! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Μην ξεχνάτε ότι όσο όμορφη είναι η θάλασσα τόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει, γι' αυτό τηρήστε τους απλούς κανόνες, που έτσι κι αλλιώς έχετε υπόψη σας, όταν πάτε για μπάνιο και ενημερωθείτε και για τους κανόνες ασφαλείας κάθε σπορ.

Κανό Πρόκειται για μια εξαιρετική δραστηριότητα, η οποία είναι αρκετά ασφαλής και δεν έχει κινδύνους τραυματισμών. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη τεχνική και μπορούν να την κάνουν όλοι. Προσέχετε μόνο να έχετε τη μέση και την πλάτη ίσια, για να μην τις κουράζετε ¬άσκοπα, αλλά και τα ρεύματα που μπορεί να σας παρασύρουν. Είναι αεροβική άσκηση που θωρακίζει το καρδιαγ¬γειακό και αναπνευστικό σύστημα, γυμνάζοντας όλο το πάνω μέρος του σώματος, ξεκινώντας από τα χέρια, την πλάτη και τους κοιλιακούς. Η κατανάλωση θερμίδων φτάνει τις 300-400 θερμίδες την ώρα περίπου, ανάλογα με την ένταση της άσκησης.

Θαλάσσιο ποδήλατο. Είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που συνδυάζει την άσκηση με τη βόλτα, καθώς η κινητήριος δύναμη του πλωτού σας μέσου είστε εσείς οι ίδιοι! Καθίστε καλά με ίσια πλάτη και απολαύστε το. Η αντίσταση του νερού είναι φυσικά πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του αέρα (στο κανονικό ποδήλατο στη στεριά), οπότε ανάλογα μεγαλύτερη είναι και η ένταση, αλλά και η καύση θερμίδων. Δεν απαιτείται βέβαια κάποια τεχνική κατάρτιση και είναι τέλεια άσκηση για ολόκληρη την οικογένεια, που μπορεί να εναλλάσσεται στα πεντάλ. Είναι ακόμη μία αεροβική δραστηριότητα που προσφέρει πολύ καλή εκγύμναση των μηρών. Η κατανάλωση θερμίδων φτάνει στις 300-400 την ώρα.

Θαλάσσιο σκι .Μπορείτε να απολαύσετε το υπέροχο αίσθημα του να «σκίζετε» το νερό χωρίς να είστε ιδιαίτερα γυμνασμένοι. Σίγουρα αν δεν έχετε ξανακάνει σκι, θα χρειαστείτε μαθήματα και καθοδήγηση από δάσκαλο για να προχωρήσετε πιο γρήγορα και να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς, αλλά και για να μη θέσετε σε κίνδυνο τους υπόλοιπους κολυμβητές. Είναι πολύ καλή αεροβική άσκηση που γυμνάζει αρκετές μυϊκές ομάδες και στο πάνω και στο κάτω μέρος του σώματος (χέρια, μηρούς, κοιλιακούς). Η κατανάλωση θερμίδων είναι 400-500 θερμίδες την ώρα.

Windsurf. Δεν είναι εύκολο σπορ για τους αρχάριους και θέλει αρκετή υπομονή, θέληση, καλή ισορροπία και επιμονή στην αρχή. Στη συνέχεια, όμως, επιβραβεύεστε, καθώς είναι ένα πάρα πολύ διασκεδαστικό άθλημα μόλις αποκτήσετε μια σχετική εμπειρία. Απαιτεί κι αυτό καθοδήγηση για να προχωρήσετε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά στην εκμάθησή του. Το windsurf δεν ενέχει κινδύνους, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες και συμβουλές των ειδικών, ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε άδικα και να μην κινδυνεύσουν και οι υπόλοιποι λουόμενοι.

Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, αλλά κυρίως τα χέρια, καθώς και τους κοιλιακούς, την πλάτη και τους μηρούς. Η κατανάλωση των θερμίδων είναι 500-600 θερμίδες την ώρα.

Για παιχνίδι με ασφάλεια

Είστε πλέον έτοιμοι να ξεχυθείτε στις παραλίες και να βγάλετε από μέσα σας το παιδί που κρύβετε, με ατε¬λείωτο παιχνίδι στο νερό ή στην άμμο.Φροντίστε, ωστόσο, να είστε κατάλληλα προστατευμένοι από την ηλιακή ακτινοβολία φορώντας αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, ακόμη και κάποιο ανοιχτόχρωμο μακό - ανάλογα με το σπορ που επιλέξατε και το χρόνο που μένετε εκτεθειμένοι στον ήλιο. Επίσης, λάβετε υπόψη σας το βαθμό δυσκολίας της κάθε δραστηριότητας σε συνάρτηση με τη δική σας φυσική κατάσταση και τη σχετική εμπειρία σας. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι δεν είστε μόνοι στην παραλία. Σεβαστείτε τους άλλους λουόμενους και προπάντων τηρήστε τους κανόνες του κάθε σπορ για την ασφάλεια όλων.

Tζιλίνη Λιάνα
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Personal Trainer- fitness instructor
e-mail        Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


FacebookTwitter

Ροή ειδήσεων

Η πιο γλυκιά σελίδα

SFbBox by afl odds

tip