Εκτύπωση

Σαλάτα πράσινη με γαρίδες, αβοκάντο και πορτοκάλι

30 Μάρτιος 2016. Αναρτημένο Σαλάτες

Σαλάτα πράσινη με γαρίδες, αβοκάντο και πορτοκάλι4 μερίδες

Συνολικός χρόνος: 45 Λεπτά

Υλικά

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

12-14 μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες γαρίδες

1/2 κ. γλυκού θαλασσινό αλάτι

1/4 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 πορτοκάλι

2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν

2 κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη

1 κ. γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια

6 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι

1 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες

Παρασκευή

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμότητα. Προσθέστε 1 κ. σούπας στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες ( 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/8 κουταλάκι πιπέρι).

Τις βάζουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι.

Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και κρατάμε και λίγο από το χυμό του ( περίπου 3 κ. σούπας ).

Προσθέτουμε στο χυμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το εστραγκόν, τη μαύρη ζάχαρη και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι και το υγρό μείγμα, το αβοκάντο, τις γαρίδες και τα κομμάτια πορτοκαλιού.

θερμίδες: 291

Λίπος: 17.7 g

Κορεσμένο λίπος: 2.6 g

Μονοακόρεστα:11.3 g

Πολυακόρεστα: 2.5 g

Πρωτεϊνη: 19.9 g

Υδατάνθρακες: 15.5 g

Φυτικές ίνες: 6 g

Χοληστερόλη: 129 mg

Σίδηρος: 3.4 mg

Ασβέστιο: 96 mg

Ιωάννα Ευαγγέλου Διαιτολόγος
Πρωτοπαπαδάκη 10 Λάρισα
http://www.ioannaevaggelou.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


FacebookTwitter

Ροή ειδήσεων

Η πιο γλυκιά σελίδα

tip

Η Συνταγή της Εβδομάδας


stuffed-muscle-egg

Γεμιστά αυγά με πίτα