Εκτύπωση

Σαλάτα σπανάκι με ψητά σύκα και φιστίκια Αιγίνης

26 Ιανουάριος 2015. Αναρτημένο Σαλάτες

Σαλάτα σπανάκι με ψητά σύκα και φιστίκια ΑιγίνηςΥλικά για 4 μερίδες

Κόψτε 9 μικρά φρέσκα σύκα στα τέσσερα και αλείψτε τα ελαφριά με λίγο ελαιόλαδο. Βάλτε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα στο φούρνο για 5 λεπτά περίπου.

Χτυπήστε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά ξίδι από σέρι, 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάλτε σε ένα μπολ 350 gr φύλλα από baby σπανάκι.

Προσθέστε τα σύκα και 50gr καθαρισμένα και χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Προσθέστε τη σάλτσα και ανακατέψτε.

Διατροφική ανάλυση

Θερμίδες :240kcal

λιπαρά: 18gr

κορεσμένο λίπος: 2,5gr

υδατάνθρακες :12gr

αλάτι: 0,3gr

φυτικές ίνες 3,5gr

Ιωάννα Ευαγγέλου Διαιτολόγος
Πρωτοπαπαδάκη 10 Λάρισα
http://www.ioannaevaggelou.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


FacebookTwitter

Ροή ειδήσεων

Η πιο γλυκιά σελίδα

tip