Εκτύπωση

Σαλάτα με πλιγούρι, σπανάκι, καρύδια και μανιτάρια

15 Δεκέμβριος 2014. Αναρτημένο Σαλάτες

Σαλάτα με πλιγούρι, σπανάκι, καρύδια και μανιτάριαΥΛΙΚΑ

2 κ.γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

200g ( 1φλ) πλιγούρι βρασμένο


1L (4 φλ) νερό

200g μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα

150g μανιτάρια πλευρώτους, σε χοντρές φέτες

150g πράσινα βρασμένα φασόλια, κομμένα στη μέση

35g (1/3 φλιτζάνι) καρύδια χοντροκομμένα

100g φύλλα σπανάκι

1 κ.σούπας ξύδι βαλσάμικο

2 κ. γλυκού σάλτσα σόγιας, με μειωμένο αλάτι

1 κ. σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1ΟΒήμα: Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψεκάστε με το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε το τζίντζερ και το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι αρωματιστεί. Προσθέστε το πλιγούρι για 1 λεπτό ή μέχρι να επικαλυφθεί . Ανακατέψτε το νερό. Φέρεται σε βρασμό. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι το πλιγούρι να είναι al dente. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

2ο Βήμα: Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ψεκάστε με λάδι. Ανακατέψτε τα μανιτάρια για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από τη θερμότητα.

3ο Βήμα: Τοποθετήστε το πλιγούρι, μανιτάρια, φασόλια, καρύδια και το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το ξύδι, σάλτσα σόγιας και το λάδι και ανακατέψτε. Πασπαλίστε με το πιπέρι.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Για μια παραλλαγή, παραλείψτε το πλιγούρι και βάλτε 1 φλιτζάνι κους κους .

Γιατί καρύδια;

Εξαιρετική ισορροπία ωμέγα-3 και ωμέγα-6 πολυακόρεστα λιπαρά

Περιέχουν αργινίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στη σταθεροποίηση του καρδιακού ρυθμού

Παρέχουν πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνη Β3

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Ενέργεια: 1250kj

Λιπαρά: 12.00g

Κορεσμένο λίπος: 1.00g

Υδατάνθρακες:37.00g

Πρωτείνες:10.00g

Νάτριο: -

Φυτικές ίνες:10.00g

Χοληστερόλη:-

Ιωάννα Ευαγγέλου Διαιτολόγος
Πρωτοπαπαδάκη 10 Λάρισα
http://www.ioannaevaggelou.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
FacebookTwitter

Ροή ειδήσεων

Η πιο γλυκιά σελίδα

tip