Εκτύπωση

Μεθυσμένη Τάρτα Φρούτων

25 Ιούλιος 2016. Αναρτημένο Γλυκά

Μεθυσμένη Τάρτα ΦρούτωνΥλικά (για τη ζύμη):

1 κούπα μαργαρίνη

1/3 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη

2 μέτρια αυγά

2 κ.σ. whisky

1 κ.γλ. βανίλια

3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Υλικά (για την κρέμα):

400 ml γάλα 3.5 % λιπαρά

100 ml whisky (κατά προτίμηση bourbon, πχ. Jack Daniels)

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ. βούτυρο

1 κ.γλ. βανίλια

Γαρνίρισμα:

Φρούτα εποχής

50 ml whisky

2 κ.γλ. μέλι

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση (για τη ζύμη):

Λιώνουμε την μαργαρίνη προσέχοντας να μην βράσει και την χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη εώς ότου να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Συνενίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και το whisky.

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι και τη βανίλια.

Ρίχνουμε σιγά – σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο πρώτο μείγμα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά και βουτυρένια ζύμη.

Στρώνουμε τα 3/4 της ζύμης μας σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα (διαμέτρου χχχ) καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Τρυπάμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.

Μόλις είναι έτοιμη βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Tip: Το υπόλοιπο της ζύμης μπορούμε είτε να το χρησιμοποιήσουμε για μια μικρή ακόμα τάρτα είτε να το πλάσουμε σε πλεξουδάκια μιας και μπορεί να γίνει υπέροχα κουλουράκια για τον καφέ μας. Σε αυτή την περίπτωση ψήνουμε 15-20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος τους.

Εκτέλεση (για την κρέμα):

Βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το whisky σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κολλήσει.

Όταν το μείγμα φτάσει σε θερμοκρασία 50-60% βαθμών (πριν βράσει), ρίχνουμε την μισή ποσότητα στον χυλό που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην "κόψουν" τα αυγά.

Όταν έχουμε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα, το προσθέτουμε στην κατσάρολα μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσεχτικά μέχρι να πήξει.

Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύομαι.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα βαθύ σκεύος (κατά προτίμηση γυάλινο ή μεταλλικό), το καλύπτουμε με μεβράνη η οποία ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας (προκειμένου να αποφύγουμε να δημιουργηθεί πέτσα) και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες.

Αφού η κρέμα μας κρυώσει, την χτυπάμε λίγο με το σύρμα ή το μίξερ για να αφρατέψει.

Συναρμολόγηση – Γαρνίρισμα:

Ανακατεύομαι το whisky μαζί με το μέλι και ραντίζουμε την τάρτα μας.

Βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής την κρέμα μας και γεμίζουμε την τάρτα.

Κόβουμε σε φετούλες τα φρούτα και τα τοποθετούμε πάνω από την τάρτα μας.

Πασπαλιζούμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Tip: Προτιμούμε φρούτα τα οποια δεν "μαυρίζουν" (αποφεύγουμε την μπανάνα, το μήλο κτλ). Η δική μας καλοκαιρινή πρόταση ειναι με νεκταρίνια, δαμάσκηνα και κεράσια. Μπορείτε να βάλατε επίσης φράουλες, σταφύλι, ακτινίδιο, ανανά κτλ

Πηγή:http://sweetiesart.com/

FacebookTwitter

Ροή ειδήσεων

Η πιο γλυκιά σελίδα

tip