Εκτύπωση

Γλυκιά Πίτσα με Σοκολατόπαστα

14 Μάρτιος 2016. Αναρτημένο Γλυκά


Γλυκιά Πίτσα με σοκολατόπασταΥλικά:

1. Για τη ζύμη της πίτσας χρησιμοποιήσαμε τη ζύμη τάρτας που μπορείτε να βρείτε στο site του κ.Παρλιάρου εδώ  

2. 200 γρ. Λευκή κουβερτούρα

3. 5-6 κ.σ μαρμελάδα φράουλα ή όποια κόκκινη μαρμελάδα μας αρέσει (την συνταγή για την μαρμελάδα φράουλα μπορείτε να την βρείτε παρακάτω)

4. Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο, κόκκινο, πράσινο)

5. Σοκολατένιες ελίτσες

6. 1 κ.σ γλυκόζη

Εκτέλεση :

1. Ανοίγουμε σε λαδόκολλα τη ζύμη της τάρτας σε στρόγγυλο σχήμα, φροντίζοντας η εξωτερική μεριά του κύκλου να είναι πιο χοντρή.

2. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια μ' ένα πιρούνι και την ψήνουμε με βάρος για τα πρώτα 10 λεπτά στους 170oC και έπειτα για άλλα 5-7 λεπτά έχοντας αφαιρέσει το βάρος.

3. Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με την μαρμελάδα.

4. Κρατάμε από την συνολική ποσότητα της λευκής σοκολάτας ένα μικρό κομμάτι. Λιώνουμε τη υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τη γλυκόζη.

5. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει την μορφή πλαστελίνης, να γίνει δηλαδή σοκολατόπαστα.

6. Χωρίζουμε τo μείγμα της σοκολάτας σε τρία μέρη και χρωματίζουμε τα δύο από αυτά με πράσινο και κόκκινο χρώμα, έτσι ώστε να έχουμε την απόχρωση που επιθυμούμε.

7. Κόβουμε το λευκό κομμάτι σε σχήμα μανιταριών, το πράσινο σε λωρίδες, έτσι ώστε να μοιάζουν με πιπεριές και το κόκκινο σε στρόγγυλο για να φτιάξουμε τις ντομάτες. (Δουλεύουμε όσο το λιγότερο γίνεται τη σοκολάτα μας γιατί θρυμματίζεται εύκολα).

8. Τοποθετούμε τα «λαχανικά» μας στη ζύμη της πίτσας, προσθέτουμε τις ελιές και αφού τρίψουμε στον τρίφτη το κομμάτι της σοκολάτας που έχουμε κρατήσει και το χρωματίσουμε με κίτρινο χρώμα, πασπαλίζουμε τη πίτσα, έτσι ώστε να μοιάζει με τυρί.

Συνταγή για τη μαρμελάδα φράουλα:

Υλικά:

1. 1 κιλό (2 κεσεδάκια) φράουλες

2. 2 φλιτζάνια του τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη

3. 1-2 φύλλα ζελατίνης

4. 1 ποτήρι νερό

5. ½ κουταλάκι του γλυκού ξινό ή ½ λεμόνι

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις πλυμένες και καθαρισμένες φράουλες με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 3-4 ώρες (όσο περισσότερο μείνουν τόσο το καλύτερο) στο ψυγείο.

2. Αφού τις βγάλουμε από το ψυγείο, τις πολτοποιούμε με το χέρι μας αφήνοντας μεγάλα κομμάτια.

3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το δεύτερο φλιτζάνι ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη, ρίχνουμε τις πολτοποιημένες φράουλες.

4. Αφαιρούμε μ' ένα κουτάλι τον αφρό και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης.

5. Αφήνουμε τη μαρμελάδα μας να πήξει σε χαμηλή φωτιά.

6. Προς το τέλος βάζουμε μισό κουταλάκι το γλυκού ξινό (ή το λεμόνι).

Μιχάλαινα Ανθή
Έλενα Βαλάρη
FacebookTwitter

Ροή ειδήσεων

Η πιο γλυκιά σελίδα

tip