Εκτύπωση

Τούρτα Πρωτοχρονιάς με ρόδι

28 Δεκέμβριος 2015. Αναρτημένο Γλυκά

Τούρτα πρωτοχρονιάτικη

Μερίδες: 12

Χρ. Προετοιμασίας: 40 λεπτά

Υλικά

625 γρ. panettone

6 κ.σ. Tuaca λικέρ (ή ρούμι, κονιάκ ή Marsala)

2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

75 γρ. ζάχαρη άχνη

500 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου

250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί, σε θερμοκρασία δωματίου

125ml λικέρ Marsala

75 γρ. μαρόν γλασέ, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

125 γρ. δάκρυα σοκολάτας

100 γρ. φιστίκια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. σπόρια ρόδι

Εκτέλεση

Για την κρέμα: Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει πολύ αφράτο. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σταδιακά το Marsala και συνεχίζουμε ανακατεύοντας, μέχρι το μείγμα να είναι παχύ. Αναμιγνύουμε τα αυγά στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Αφαιρούμε 250ml (1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα). Στο μεγάλο μπολ με την κρέμα ρίχνουμε τα μαρόν γλασέ, τα δάκρυα σοκολάτας, το ψιλοκομμένο φιστίκι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για το μοντάρισμα: Χρησιμοποιώντας ένα κομμένο οδοντωτό μαχαίρι, κόβουμε το panettone σε φέτες, περίπου 1 εκατοστό η κάθε φέτα. Στη συνέχεια, σε μια στρογγυλή φόρμα 23cm με αποσπώμενη βάση στρώνουμε με φέτες panettone. Κόβουμε τα κομμάτια να ταιριάζουν, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά. Περιχύνουμε με 2 κ.σ. της Tuaca (ή άλλο λικέρ) πάνω από αυτό, έτσι ώστε να είναι βρεγμένο. Αδειάζουμε το μισό μείγμα στη φόρμα. Απλώνουμε να πάει παντού. Στρώνουμε με φέτες panettone, περιχύνουμε με άλλες 2 κ.σ. λικέρ. Αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας. Συνεχίζουμε με μια τρίτη και τελική στρώση του panettone και περιχύνουμε με τις τελευταίες 2 κ.σ. λικέρ. Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη, πιέζοντας προς τα κάτω ώστε να εφάπτεται με την κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο. Ξεφορμάρουμε και απλώνουμε με μια σπάτουλα την κρέμα που έχουμε κρατήσει στο ψυγείο. Απλώνουμε την κρέμα. Πασπαλίζουμε με σοκολάτα ψιλοκομμένη, ψιλοκομμένα φιστίκια και ρόδι. Είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Λέκκας Γιώργος, Chef.
http://www.genenutrition.gr/


FacebookTwitter

Ροή ειδήσεων

Η πιο γλυκιά σελίδα

tip

Η Συνταγή της Εβδομάδας


stuffed-muscle-egg

Γεμιστά αυγά με πίτα