Εκτύπωση

Αρακάς με μοσχαράκι κοκκινιστό

Πέμπτη, 20 Μάρτιος 2014 19:54. Αναρτημένο Φαγητά

Αρακάς με μοσχαράκι κοκκινιστόΥλικά για 4 μερίδες:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια σε συμπυκνωμένο χυμό

250 γρ. μοσχάρι βρασμένο κομμένο σε κύβους

Εκτύπωση

Σαρακοστιανό κριθαράκι!

Κυριακή, 09 Μάρτιος 2014 09:21. Αναρτημένο Φαγητά

Σαρακοστιανό κριθαράκι!

Κοκκινιστό κριθαράκι με θαλασσινά! Μια νηστίσιμη, υγιεινή συνταγούλα με γεύση και άρωμα θάλασσας!

ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)

1 φλ. κριθαράκι

3 ντομάτες ώριμες

0,5 κιλό θαλασσινά (εγώ έβαλα μόνο σουπιές αλλά μπορείτε να βάλετε και ότι άλλο θέλετε)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 πράσα ψιλοκομμένα

Εκτύπωση

Ντολμαδάκια με σως γιαουρτιού

Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2014 19:37. Αναρτημένο Φαγητά

Ντολμαδάκια με σως γιαουρτιούΥλικά για 5 μερίδες:

30 αμπελόφυλλα τρυφερά

1 κρεμμύδι ξερό, ξυσμένο

½ πατάτα ξυσμένη

1 μικρή τομάτα ξυσμένη

Εκτύπωση

Ρεβύθια σούπα

Κυριακή, 26 Ιανουάριος 2014 10:18. Αναρτημένο Φαγητά

Μερίδες: 4  Χρ. Προετοιμασίας: 12 ώρες  Χρ. Βρασμού: 2 ώρες  Υλικά  ½ κιλό ρεβίθια  5 ξερά κρεμμύδια  200 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο  2 φρέσκα μέτρια κρεμμύδια  χυμός λεμονιού ή πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)  αλάτι  δεντρολίβανο  Εκτέλεση  Την προηγούμενη ημέρα, καθαρίζουμε τα ρεβίθια και τα πλένουμε καλά, 2 - 3 φορές. Στη συνέχεια, τα βάζουμε μέσα σε 3 - 4 λίτρα νερό, με 1 κ.σ. αλάτι. Το πρωί της επομένης ημέρας, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Βάζουμε 2 - 2 ½ λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα και όταν το νερό αρχίζει να βράζει, βάζουμε τα ρεβίθια, καλά στραγγισμένα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε κάθε 15΄ και αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό, μέχρι να χυλώσουν. Μόλις αρχίσουν να χυλώνουν, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Τα δοκιμάζουμε στο αλάτι, γιατί ήδη είναι αλατισμένα από την προηγούμενη ημέρα, και προσθέτουμε εφόσον χρειάζεται. Αν θέλουμε να τα φάμε άσπρα, προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το λεμόνι, μόλις τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αν τα θέλουμε κόκκινα, βάζουμε πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε ζεστό νερό. Στην περίπτωση αυτή, δεν βάζουμε ούτε το δεντρολίβανο, ούτε το λεμόνι.Μερίδες: 4

Χρ. Προετοιμασίας: 12 ώρες

Χρ. Βρασμού: 2 ώρες

Υλικά

½ κιλό ρεβίθια

5 ξερά κρεμμύδια

FacebookTwitter

Ροή ειδήσεων

Η πιο γλυκιά σελίδα

tip

Η Συνταγή της Εβδομάδας


stuffed-muscle-egg

Γεμιστά αυγά με πίτα