Εκτύπωση

Πέρκα με λαχανικά και μυρωδικά στο χαρτί

19 Αύγουστος 2013. Αναρτημένο Φαγητά

perka

Μερίδες 2

Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

80γρ κόκκινη πιπεριά σε πολύ λεπτές φέτες

150γρ ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού πιπεριά τσίλι ή πράσινη ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό

2 φιλέτα πέρκα, από 150γρ το ένα, φρέσκα ή κατεψυγμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C

Κόβουμε 2 κομμάτια λαδόκολλας για να τυλίξουμε το κάθε φιλέτο

Βάζουμε στη λαδόκολλα την κόκκινη πιπεριά, τους κύβους ντομάτας και τα φρέσκα κρεμμυδάκια

Μοιράζουμε το τσίλι ή την πράσινη πιπεριά και το δενδρολίβανο στο κάθε φιλέτο

Βάζουμε το ψάρι πάνω από τα λαχανικά και το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα σε «δέμα»

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά

Ανοίγουμε το πακέτο και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά, για να γίνει τραγανή η πέτσα

Σερβίρουμε αμέσως

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 218 kcal

Πρωτεΐνες: 29γρ

Υδατάνθρακες: 4γρ

Σάκχαρα: 2γρ

Λιπαρά: 9γρ

Κορεσμένα λιπαρά: 1γρ

Νάτριο: 0,08γρ

Αλάτι: 0,2γρ

Φυτικές ίνες: 2γρ

Πασπανός Μ. Νικόλαος Κλινικός Διαιτολόγος


FacebookTwitter

Ροή ειδήσεων

Η πιο γλυκιά σελίδα

tip