Εκτύπωση

Καφές… ότι θα έπρεπε να ξέρετε. - Μέρος 3

Δευτέρα, 29 Μάιος 2017 21:56. Αναρτημένο Ποτά


ΚαφέςΧρήσεις του καφέ.

Ο καφές στην φαρμακευτική χρησιμοποιείται λόγω των τονωτικών ιδιοτήτων της καφεΐνης στο καρδιακό και αναπνευστικό σύστημα, σε δηλητηριάσεις από οπιούχα, αλκοόλ, σε σκευάσματα ήπιων αναλγητικών ουσιών, κατά του κρυολογήματος,

Εκτύπωση

Καφές… ότι θα έπρεπε να ξέρετε. - Μέρος 2

Κυριακή, 28 Μάιος 2017 22:09. Αναρτημένο Ποτά


Καφές… ότι θα έπρεπε να ξέρετεΠου οφείλεται το άρωμα του καφέ.

Οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής καφέ, επενδύουν τεράστια ποσά στην έρευνα προκειμένου να τελειοποιήσουν την ποιότητα του προϊόντος τους.

Εκτύπωση

Καφές…ότι θα έπρεπε να ξέρετε. - Μέρος 1

Σάββατο, 27 Μάιος 2017 21:46. Αναρτημένο Ποτά

Καφές…ότι θα έπρεπε να ξέρετεΗ καφεΐνη αποτελεί την τη μεγαλύτερη σε κατανάλωση παγκοσμίως ψυχοδιεγερτική ουσία, χωρίς νομικούς περιορισμούς. Τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού ξεκινούν την ημέρα τους με καφέ, ενώ η ετήσια κατανάλωση ροφημάτων - αφεψημάτων καφέ υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 400 δισεκατομμύρια παγκοσμίως.

Εκτύπωση

Μπύρα...μια κυρία ηλικίας 5.000 ετών! - Μέρος 2

Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2016 22:58. Αναρτημένο Ποτά

Μπύρα...μια κυρία 5.000 ετών! - Μέρος 2Από την σκοπιά του Διαιτολόγου

Η χαμηλή περιεκτικότητα της μπύρας σε αλκοόλ καθιστά ελκυστική την κατανάλωσή της από τις μικρές ηλικίες και το ασθενές φύλο. Το αλκοολικό περιεχόμενο της μπύρας κυμαίνεται συνήθως από 4.8 - 8.5 %, αν και υπάρχουν μπύρες χωρίς αλκοόλ και κάποιες με μεγαλύτερη περιεκτικότητα.

Εκτύπωση

Μπύρα...μια κυρία ηλικίας 5000 ετών! - Μέρος 1

Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016 21:58. Αναρτημένο Ποτά

Μπύρα...μια κυρία ηλικίας 5000 ετών! Ετυμολογία.

Η λέξη μπίρα προέρχεται πιθανότατα από την ιταλική λέξη birra η οποία με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική -biber (ποτό), που συνδέεται και με το λατινικό ρήμα bibere (πίνω).

Εκτύπωση

Ενεργειακά & αθλητικά ποτά - Μέρος 3

Σάββατο, 09 Απρίλιος 2016 21:30. Αναρτημένο Ποτά

Ενεργειακά & αθλητικά ποτά - Μέρος 3Ποτά ενέργειας ή παρενέργειας...

Το κατηγορώ....Ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας

● Σύμφωνα με τον Ιωάννη Καψοκαλύβα και την Ευγενία Πεταλά, - Ιατρική Σχολή ΑΠΘ - η κατανάλωση ενεργειακών ποτών μαζί με αλκοόλ αυξάνει την

Εκτύπωση

Ενεργειακά & αθλητικά ποτά - Μέρος 2

Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2016 22:36. Αναρτημένο Ποτά

Ενεργειακά & αθλητικά ποτά - Μέρος 2Τα συστατικά τους στο μικροσκόπιο.

Βότανα

Πολλά ενεργειακά ποτά περιέχουν άλλες φυτικές μορφές καφεΐνης, όπως από σπόρους γκουαράνα, kola nuts και φύλλα yerba mate. Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα φυτικά διεγερτικά είναι κατά κάποιον τρόπο πιο υγιεινά.

Εκτύπωση

Ενεργειακά & Αθλητικά ποτά Μέρος 1

Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2016 21:43. Αναρτημένο Ποτά

Ενεργειακά & Αθλητικά ποτάΠοτά ενέργειας ή παρενέργειας...

Οι σκληρά προπονούμενοι αθλητές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κόπωση της υπερπροπόνησης, να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους και να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο ανάνηψης – αποκατάστασης, γνωρίζοντας ότι πρέπει να προσλαμβάνουν επαρκή ποσότητα υγρών και να ανανεώνουν τις

Εκτύπωση

Τσάι…σίγουρα δεν είναι ένα απλό ρόφημα - Μέρος 3

Πέμπτη, 12 Φεβρουάριος 2015 20:06. Αναρτημένο Ποτά

Τσάι…σίγουρα δεν είναι ένα απλό ρόφημα - Μέρος 3Τσάι και ρευματοειδής αρθρίτιδα

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, η κατανάλωση τεσσάρων φλιτζανιών πράσινου τσαγιού ημερησίως μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή να ελαττώσει τα συμπτώματά της.

Εκτύπωση

Τσάι…σίγουρα δεν είναι ένα απλό ρόφημα - Μέρος 2

Τρίτη, 10 Φεβρουάριος 2015 21:07. Αναρτημένο Ποτά


Τσάι…σίγουρα δεν είναι ένα απλό ρόφημα - Μέρος 2Λευκό τσάι

Ένα τσάι που εξακολουθεί να κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά του είναι το λευκό, μιας και θεωρείται ως ένα από τα πιο σπάνια είδη στον κόσμο. Δύο ερμηνείες υπάρχουν για την προέλευση του ονόματος του. Η πρώτη βασίζεται στο χρώμα του εκχυλίσματος του, που είναι πολύ ανοικτό, θα το χαρακτηρίζαμε ακόμη και "χλωμό". Η δεύτερη ερμηνεία βασίζεται στο πιο

Εκτύπωση

Τσάι…σίγουρα δεν είναι ένα απλό ρόφημα - Μέρος 1

Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2015 21:31. Αναρτημένο Ποτά

Τσάι…σίγουρα δεν είναι ένα απλό ρόφημαΤο τσάι (τέιον στην καθαρεύουσα), είναι ένα παγκοσμίως διαδεδομένο ρόφημα και αποτελεί το πιο δημοφιλές ποτό στον κόσμο μετά το νερό. Είναι αυτοφυές φυτό στην περιοχή Ασσάμ, στην βορειοανατολική Ινδία, ανάμεσα από το Μπουτάν, την Βιρμανία, το Θιβέτ και την Κίνα από την αρχαιότητα. Οι λαοί αυτοί, αρχικά χρησιμοποίησαν το τσάι ως βότανο - φάρμακο και όχι ως αφέψημα.

Εκτύπωση

Ούζο…το εθνικό μας ποτό. - Μέρος 2

Παρασκευή, 17 Οκτώβριος 2014 22:01. Αναρτημένο Ποτά

Ούζο…το εθνικό μας ποτόΟι διαφορές του ούζου με τα anis και το τσίπουρο.

Η βασική διαφοροποίηση του ούζου από τα αλλά ανισούχα ποτά, είναι ο τρόπος αρωματισμού. Στο ούζο, που ανήκει στην κατηγορία των αποσταγμένων anis, η λήψη των αρωματικών ουσιών γίνεται με συναπόσταξη των σπορών σε διάλυμα νερού και αλκοόλης, αν και μπορεί να γίνει και με απλή διαβροχή.

Εκτύπωση

Ούζο…το εθνικό μας ποτό. - Μέρος 1

Πέμπτη, 16 Οκτώβριος 2014 22:35. Αναρτημένο Ποτά

ούζοΟρισμός

Το «ούζο», είναι αλκοολούχο ποτό με γλυκάνισο, της κατηγορίας των «αποσταγμένων anis» και είναι καταχωρισμένο στο Παράρτημα ΙΙΙ του καν. (ΕΚ) 110/2008 ως ονομασία και γεωγραφική ένδειξη υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου. Η γεωγραφική ένδειξη «ούζο» αντικαθιστά υποχρεωτικά πλέον την επωνυμία πώλησης "αποσταγμένο anis".

FacebookTwitter

Ροή ειδήσεων

Η πιο γλυκιά σελίδα

SFbBox by afl odds

tip