Εκτύπωση

Ιππόδρομος- Από το Μαρκόπουλο στο ίντερνετ

24 Φεβρουάριος 2017. Αναρτημένο Επικαιρότητα

Ιππόδρομος- Από το Μαρκόπουλο στο ίντερνετΗ αλήθεια είναι πως το ιπποδρομιακό στοίχημα ίσως είναι το μοναδικό τυχερό παιχνίδι που καταφέρνει να συνδυάσει το κέρδος με την διασκέδαση. Η παρακολούθηση του αγώνα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα, είτε το ποντάρισμα γίνεται με λίγα χρήματα, είτε με πολλά.

Μην ξεχνάμε βέβαια πως ειδικά στην Ελλάδα η επίσκεψη στον ιππόδρομο σήμαινε πως σίγουρα θα υπάρξει κάποιο ποντάρισμα. Σε άλλες χώρες βέβαια, όπως η Γαλλία και η Αγγλία αυτό δεν είναι απαραίτητο. Οι ιπποδρομίες είναι και μέρος της παράδοσης των λαών και υπάρχουν πολλοί που επισκέπτονται τον ιππόδρομο απλά για να δουν τους αγώνες.

Στο σήμερα, στην εποχή του ιντερνετικού στοιχήματος δηλαδή, ο ιππόδρομος συνοδεύεται πάντα από ποντάρισμα. Υπάρχουν αρκετοί ακόμη βέβαια που διστάζουν να επισκεφτούν τις εταιρίες στοιχημάτων και να παίξουν, αφού θεωρούν την διαδικασία αρκετά πολύπλοκη. Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι εταιρίες στοιχημάτων προσφέρουν περισσότερες στοιχηματικές επιλογές και επίσης είναι διαθέσιμες ιπποδρομίες από όλο τον κόσμο. Ας δούμε ποιες είναι οι επιλογές που έχετε για να παίξετε σε μία στοιχηματικη εταιρία.

Στοίχημα σε προκαθορισμένες αποδόσεις (fixed odds)

Ο πιο απλός τρόπος στοιχηματισμού. Η στοιχηματική εταιρία σας προσφέρει μία απόδοση για κάθε άλογο και εσείς αποφασίζετε αν θα ποντάρετε ή όχι. Αν η επιλογή σας επιβεβαιωθεί τότε το κέρδος υπολογίζεται αν πολλαπλασιάσετε την απόδοση με το ποντάρισμα. Αν δεν επιβεβαιωθεί, τότε χάνεται το ποντάρισμα σας. Εκτός από τα στοιχήματα αγώνα, μπορείτε να ποντάρετε σε προκαθορισμένες αποδόσεις και σε μακροχρόνια στοιχήματα. Για παράδειγμα στην Sportingbet θα βρείτε στοιχήματα για νικητές σε τουρνούα που ξεκινούν ακόμη και τον επόμενο Οκτώβριο. Επιπλέον, εταιρίες όπως η Sportingbet προσφέρουν live streaming, που σημαίνει πως μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ιπποδρομίες και να αποκτήσετε μία ολοκληρωμένη εικόνα για άλογα και αναβάτες.

Pool Betting

Το Pool Betting είναι κάτι παρόμοιο με το ΠΡΟ-ΠΟ του ΟΠΑΠ. Οι παίκτες δεν ποντάρουν απέναντι στην εταιρία, αλλά τα στοιχήματα τους μαζεύονται σε ένα "κουβά".  Στο τέλος του αγώνα, οι νικητές μοιράζονται τα κέρδη. Φυσικά δεν παίρνουν όλοι τα ίδια χρήματα. Ο υπολογισμός γίνεται ανάλογα με το ποντάρισμα που έκανε ο καθένας. Τα κέρδη σας καθορίζονται από 3 παράγοντες: Πόσα χρήματα παίξατε, πόσα ήταν τα συνολικά πονταρίσματα και πόσοι παίκτες κέρδισαν το στοίχημα αυτό. Πρέπει να σημειώσουμε πως ένα μικρό ποσοστό από τα συνολικά πονταρίσματα το κρατάει η στοιχηματική εταιρία ως προμηθεία για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Aνταλλακτήρια στοιχημάτων

Ο ιππόδρομος σε ανταλλακτήρια στοιχημάτων είναι η τελευταία προσθήκη στο ιπποδρομιακό στοίχημα. Σε αυτό τον τύπο στοιχηματισμού δεν ποντάρετε απέναντι στην στοιχηματική εταιρία, αλλά απέναντι σε έναν άλλο παίκτη. Η λογική είναι αρκετά απλή. Για παράδειγμα εσείς πιστεύετε πως θα κερδίσει ένα άλογο, κάποιος άλλος πιστεύει πως δεν θα κερδίσει και βάζετε μεταξύ σας ένα στοίχημα. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να επιλέξετε το ποντάρισμα και το ποιο είναι το στοίχημα που θέλετε να ποντάρετε. Τα υπόλοιπα τα κάνει αυτόματα η πλατφόρμα του ανταλλακτηρίου. Και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που κρατάει η εταιρία στοιχημάτων.

Σύνοψη

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, στο στοίχημα στο ίντερνετ υπάρχουν πολλές περισσότερες διοργανώσεις και στοιχήματα διαθέσιμα για ποντάρισμα. Επιπλέον, σχεδόν όλες οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν την δυνατότητα παρακολούθησης των διασημότερων ιπποδρομιών και όχι μόνο. Βέβαια, το στοίχημα από το γραφείο του σπιτιού σας δεν θα σας δώσει ποτέ την αίσθηση του να βρίσκεσαι στον ιππόδρομο, όμως είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των διαθέσιμων στοιχηματικών επιλογών, που αυτό πλέον έχει μικρή σημασία.

FacebookTwitter