Εκτύπωση

Μαθιουλάκης Εμμανουήλ

09 Νοέμβριος 2013. Αναρτημένο Συνεργάτες

Εμμανουήλ ΜαθιουλάκηςΜαθιουλάκης Εμμανουήλ MSc. PgD. BSc.

Κλινικός Φυσιολόγος Καρδιαγγειακής Φυσιοπαθολογίας,

 Ειδικός Αθλητιατρικής

.

Ο Εμμανουήλ Μαθιουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, το Μάιο του 1980. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησαν οι μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο California Los Angeles, στο Τμήμα Ιατρικής, όπου έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Postgraduate Diploma) στη Κλινική Φυσιολογία με κατεύθυνση στη Καρδιαγγειακή Φυσιοπαθολογία & Φυσιολογία (Clinical Physiology-Medical Cardiovascular Physiopathology & Physiology). Σήμερα πραγματοποιεί Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc.) στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Μοριακής και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας, με ειδικεύσεις Μοριακή Καρδιολογία και Νευροφυσιολογία.

Είναι ειδικευμένος στη Κλινική Εργοσπιρομετρία και Καρδιοαναπνευστική Αποκατάσταση, από την Ιατρική σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος ειδικότητας Αθλητιάτρου και πιστοποίησης Κλινικού Εργοφυσιολόγου Καρδιολογίας από το American College of Sports Medicine των ΗΠΑ.

Είναι διδάσκων στα τμήματα Βιολογικών-Ιατρικών Επιστημών και Άσκησης-Αθλητισμού στο Κολέγιο Οξφόρδης του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης έχει διδάξει σε ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. στην Ελλάδα, μαθήματα νευρολογίας, ανατομίας, φυσιολογίας, γηριατρικής αθλητιατρικής, παθολογίας κ.α. στις ειδικότητες υγείας και είναι συνεργάτης-εθελοντής κλινικός φυσιολόγος/αθλητίατρος στη ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» στην Αθήνα, στα τμήματα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης καθώς και Προληπτικής Καρδιολογίας και Εργοσπιρομετρίας.

Είναι ενεργό μέλος σε διάφορες ενώσεις και εταιρίας επιστημών υγείας, βιοεπιστημών, φυσιολογίας, εταιρίας υπέρτασης, βιοχημείας της άσκησης κ.α.

Στο ενεργητικό του έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με υγεία, άσκηση, πρόληψη και αποκατάσταση σε ελληνικά περιοδικά και ιστοσελίδες, καθώς έχει εκπαιδεύσει νέους επιστήμονες και μη, σε θέματα πρόληψης και αποκατάστασης καρδιοαναπνευστικής και νευρομυϊκής φυσιολογίας, παθοφυσιολογίας και αθλητιατρικής .

FacebookTwitter

Η πιο γλυκιά σελίδα

SFbBox by afl odds

tip