Εκτύπωση

Συνέντευξη της Χριστίνας Βασιλειάδου στο athlisis

13 Νοέμβριος 2016. Αναρτημένο Συνεντεύξεις

Χριστίνα ΒασιλειάδουΗ Χριστίνα Βασιλειάδου γεννήθηκε πριν 30 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτη του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και πρώην πρωταθλήτρια κωπηλασίας, ο αθλητισμός ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της.

Εργάζεται από πολύ μικρή ηλικία στον χώρο του αθλητισμού και σε θέσεις ευθύνης αποκτώντας πολυετή εμπειρία στο χώρο του Fitness, Personal training& προγραμμάτων αίθουσας γυμναστηρίου.

Όντας ανήσυχο πνεύμα, φιλόδοξη και με την αγάπη της γι' αυτό που κάνει κατάφερε,ύστερα από πολλές μελέτες ,να δημιουργήσει το 2009 το "Fanky" -ένα δικό της ελληνικό πρόγραμμα εκγύμνασης, μια δική της κατοχυρωμένη πατέντα γυμναστικής-που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε γυμναστήρια σε όλη την Ελλάδα κατακτώντας όλο και περισσότερους fans καθώς κάνει τον κόσμο να γυμνάζεται διασκεδάζοντας.

funky

Χριστίνα, πες μας τι ήταν αυτό που σε ώθησε να δημιουργήσεις το Fanky και τι ακριβώς είναι;

Όλα ξεκινούν από την αγάπη γι’αυτό που κάνεις και πόσο Θέλεις να δουλεψεις πάνω σ'αυτο. Έτσι, το 2004 περίπου παρακολουθώντας τις γυμναστικές τάσεις που κατέφθαναν και αργότερα όντας εργαζόμενη σε γυμναστήρια αρχισα να αντιλαμβάνομαι πως ο κόσμος είχε κουραστεί να παιδευει το μυαλό του με συνθετα βηματα και χορογραφίες και ζητούσε κάτι που θα τον γυμναζε,θα τον διασκέδαζε και συναμα θα τον χαλάρωνε. Βλέποντας και σιγά-σιγά το ελληνικό στοιχείο να φεύγει και στη θέση του να μπαίνουν κινήσεις και τραγούδια που δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία και το σωματότυπο του Έλληνα, αποφάσισα να δημιουργήσω το "Fanky" και αργότερα και το "Fankykids" έχοντας πάντα στο μυαλό μου το τί θα ήθελα να συναντήσω αν ήμουν απλή αθλούμενη σε μια αίθουσα γυμναστηρίου.

Το "Fanky" είναι η νέα αποτελεσματική και άκρως διασκεδαστική μέθοδος fitness που θα σας κάνει να τα...χάσετε!!! Είναι δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα με 70% ελληνικά τραγούδια που κάνει τον ασκούμενο να ξεχνά πως βρίσκεται σε μια αίθουσα γυμναστηρίου. Συνδυάζει απλά βήματα κι εύκολες χορευτικές κινήσεις που ο καθένα μπορεί να ακολουθήσει μαζί με στοιχεία διαφόρων ειδών χορού, όπως μοντέρνου-παραδοσιακών χορών- hip hop- free style- latin κ.α., με σκοπό την ενδυνάμωση όλου του σώματος, την καύση λίπους, τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής συχνότητας και του συγχρονισμού στο χορό και βασίζεται στο ελληνικό ταμπεραμέντο. Σ' ένα 55λεπτο μάθημα Fanky, ακούμε και χορεύουμε στους ρυθμούς μουσικών επιτυχιών& έχουμε τη δυνατότητα να κάψουμε από 600 έως και 1000 θερμίδες μόνο διασκεδάζοντας!

To funky στο Mega

Είναι αλήθεια πως έχεις κάνει έρευνα πάνω στο "Fanky" και πλεον αποτελει ενα απο τα μοναδικά Ελληνικά ελεγμένα και πιστοποιημένα προγράμματα εκγύμνασης;

Έτσι ακριβώς! Η ιδέα του να δημιουργηθεί ένα Ελληνικό πρόγραμμα εκγύμνασης με απλά βήματα και 70% τραγούδια για μένα δεν αρκούσε. Γι'αυτό, λοιπόν, πριν ακόμη το μοιραστώ με τον κόσμο, έκανα περίπου 5 χρόνια έρευνας έτσι ώστε να κατωχυρώσω και να βεβαιωθω πως είναι ασφαλές για τις αρθρώσεις, παρέχει διασκέδαση και εκγύμναση χωρίς να καταπονεί και να γίνει πληρης εργομετρικός έλεγχος έτσι ώστε να ξέρουμε ακριβως πόσες θερμίδες καίει ο αθλουμενος και πόσους παλμούς έχει σε κάθε μάθημα Fanky. Αυτό συνεχίζεται έως σήμερα, καθώς κάθε 2-3 μήνες αλλάζουν οι χορογραφίες και τα βήματα κι ετσι κάθε Fankyελέγχεται πρώτα από ομάδα ειδικών για να πιστοποιήσει οτι τα βήματα του δεν καταπονούν τις αρθρώσεις, οι παλμοί παραμένουν σε επίπεδα συμφωνα με τον προπονητικό στοχο του κάθε 3μηνου και να γνωρίζει ο αθλούμενος πόσες περίπου θερμίδες θα κάψει.

Συνέντευξη της Χριστίνας Βασιλειάδου στο athlisis

Ποια πιστεύεις πως είναι η συνταγή της επιτυχίας του Fankyαλλά και του Fankykids και ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει σε όλη την Ελλάδα;

Η συνταγή ξεκινάει με πρώτο υλικό την αγάπη για το επάγγελμά μου και τη θέληση στο να μυήσω όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο να κάνει τη γυμναστική τρόπο ζωής ,να ξεφεύγει από τα προβλήματα και να χαμογελά! Το δεύτερο υλικό βρίσκεται στο ότι το Fanky δεν είναι απλά 14 τραγούδια στη σειρά που επιλέχτηκαν τυχαία. Πίσω από αυτό βρίσκονται έρευνες που κατά διαστήματα γίνονται, (συγκεκριμένα κάθε 2 μήνες που γίνεται η αλλαγή των τραγουδιών) , που αφορούν τη σειρά των τραγουδιών& την ένταση , ώστε το Fanky να επιτελεί ένα συγκεκριμένο προπονητικό στόχο & όχι να είναι απλά ένα χορευτικό πρόγραμμα, τον έλεγχο με διάφορα τεστ στους αθλούμενους για το πώς το σώμα τους ανταποκρίνεται σ' αυτά τα ερεθίσματα και η συνεργασία με 2 γιατρούς (καρδιολόγο- ορθοπεδικό) οι οποίοι ελέγχουν τις κινήσεις και τους παλμούς έτσι ώστε κάθε καινούριο Fanky να είναι απόλυτα ασφαλές για τους αθλούμενους. Πιστεύω πως ο κόσμος εισπράττει αυτή την αγάπη και αφοσίωση αλλά και την ανησυχία μου να τους παρέχεται ό'τι πιο ασφαλές κι αποτελεσματικό ,κι έχει αγκαλιάσει το Fanky γιατί ταυτόχρονα τους κάνει να ξεχνούν οποιοδήποτε πρόβλημα χορεύοντας, διασκεδάζοντας και χαμογελώντας. Τους ευχαριστώ ειλικρινά απ' την καρδιά μου!

Fanky kids

Τελειώνοντας, τι σχέδια έχεις μελλοντικά για το Fanky, ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και τι θα έλεγες σ' αυτούς που δε γυμνάζονται;

Πρωταρχικός στόχος και μόνιμο σχέδιο του Fanky αλλά και του Fankykids είναι να μελετάται και να εξελίσσεται συνεχώς παρέχοντας στους αθλούμενους το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απλά και μόνο γυμνάζοντας τους διασκεδάζοντας. Ετοιμάζουμε με χαρά και την παρουσίασή των προγραμμάτων μέσα στο 2017 στο εξωτερικό έτσι ώστε να περάσουμε το ελληνικό στοιχείο σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο μπορούμε. Προσωπικός στόχος πάντα αποτελεί και θα αποτελεί η εξέλιξή στο αντικείμενο που τόσο αγαπώ και να προσπαθώ να μυώ όλο και περισσότερο κόσμο στο μονοπάτι της γυμναστικής προτρέποντας τους να κάνουν την άθληση τρόπο ζωής ,κερδίζοντας έτσι τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, κι αυτό αποτελεί και την πρότασή μου σε αυτούς που δεν έχουν βάλει ακόμα τη γυμναστική στη ζωή τους.

FacebookTwitter