Εκτύπωση

Νέα μπάρα γυμναστικής-Ελληνική πατέντα!

21 Απρίλιος 2016. Αναρτημένο Συνεντεύξεις

ΝΕΑ μπάρα γυμναστικής-Ελληνική πατέντα!Η εφευρετικότητα των Ελλήνων είναι ευρέως γνωστή. Αυτή τη φορά «χτύπησε» τον κλάδο του fitness και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια νέα μπάρα γυμναστικής η οποία ήδη ξεκίνησε να «εισβάλλει» στις αμερικάνικες αίθουσες γυμναστικής. Ονομάζεται Νίκος Δαφλίδης και ζει στη Θεσσαλονίκη.

Είναι ο εφευρέτης της πατέντας LEBERT SRT barbell (Spring Resistance Training) και εργάζεται ως Personal Trainer και GroupX instructor από το 2004. Είναι συνεργάτης της σχολής MP Balatsinos διδάσκοντας μαθήματα functional training, αλλά και πραγματοποιώντας επίσημα σεμινάρια της LEBERT fitness όντας Master Τrainer. Επίσης, έχει συνεργαστεί με κορυφαία ομάδα ποδοσφαίρου ως fitness coach στα τμήματα υποδομών και το αγαπημένο του μάθημα γυμναστικής είναι φυσικά οι μπάρες!

Νίκο, πώς γεννήθηκε η ιδέα της μπάρας;

Το ομαδικό μάθημα με μπάρες είναι το αγαπημένο μου μάθημα με διαφορά. Εδώ και 11 χρόνια φτιάχνω ο ίδιος τα μαθήματά μου, ψάχνοντας συνεχώς νέες ασκήσεις και μουσικές, αλλά πάντα πίστευα ότι κάτι ακόμα λείπει. Έτσι έψαξα να αλλάξω κάτι στην μπάρα, να την κάνω πιο λειτουργική, να μην είναι απλά μία βέργα. Η ιδέα ήρθε όταν έψαχνα να βρω έναν τρόπο για να προσθέσω μία παραπάνω κίνηση στην άσκηση, έτσι ώστε να εργάζονται περισσότερες μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα. Δεν ήταν δύσκολο, αφού η άλλη μου αγάπη είναι η μηχανολογία και κάπως έτσι τα συνδύασα με τα ελατήρια!

Σε τι διαφέρει η LEBERT SRT από μία απλή μπάρα;

Καταρχήν έχει 4 ελατήρια! Αυτά τα ελατήρια κάνουν όλη τη διαφορά, γιατί μέσω των χειρολαβών
ΝΕΑ μπάρα γυμναστικής-Ελληνική πατέντα! μπορούμε να τα πιέζουμε προς τα μέσα ή προς τα έξω την ίδια ώρα που εκτελούμε οποιαδήποτε άσκηση. Τι σημαίνει αυτό; Περισσότερα επίπεδα κίνησης, περισσότερες μυϊκές ομάδες εν δράσει, περισσότερες καμένες θερμίδες, περισσότερα αποτελέσματα. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται και κινήσεις που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν καν. Ακόμα και η εμφάνισή της κεντρίζει το ενδιαφέρον και δημιουργείται η όρεξη για άσκηση, αφού είναι κάτι πολύ διαφορετικό και έξω από τα συνηθισμένα.

Όλα τα παραπάνω έχουν αποδειχθεί μέσα από μία επιστημονική έρευνα που έγινε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ μέσω κινηματικής ανάλυσης και ηλεκτρομυογράφου, επάνω σε 15 άτομα. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι μπάρα για χρήση body building, αλλά αφορά το κομμάτι του group exercise (barbell classes) και personal training. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που δεν φαίνεται με το μάτι, αλλά το καταλαβαίνεις όταν τη δουλέψεις είναι το fun κομμάτι, το οποίο επιδρά πολύ θετικά στην ψυχολογία του ασκούμενου. Για 'μένα η ψυχολογία είναι το μισό fitness!

Πώς η ιδέα έγινε προϊόν παγκόσμιας αγοράς;

Θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο με όλη τη διαδικασία, αλλά θα αναφερθώ πολύ συνοπτικά. Το δύσκολο κομμάτι δεν είναι η σύλληψη της ιδέας, αλλά να την πιστέψεις και να προσπαθήσεις να τη φτάσεις μέχρι το τέλος. Πολλές φορές έφτασα στα όριά μου και είπα ότι τα παρατάω, είτε γιατί εμφανίζονταν συνεχώς νέα έξοδα,  είτε γιατί η υπομονή μου τελείωνε.

Η συνταγή της επιτυχίας ήταν ένας δικηγόρος με εξειδίκευση στις πατέντες, ένα φανταστικό βίντεο (δεν είναι αυτό που βλέπετε στο site) από τον Άρη Ακριτίδη, με τρία καταπληκτικά μοντέλα (Κωνσταντίνα Μπανιώτη, Ελένη Τσιάμη, Αντώνης Βουλγαρίδης), μία δεκαεξασέλιδη παρουσίαση powerpoint με τα πλεονεκτήματα και τις εμπορικές προοπτικές της μπάρας, έναν έμπειρο manager διαπραγματεύσεων και ατελείωτες δικές μου ώρες σε μηχανουργία και εργοστάσια στη Σίνδο, μέχρι να κατασκευάσω την πρωτότυπη μπάρα. Όλα αυτά και με ατελείωτη υπομονή μετά από τρία χρόνια δουλειάς ήμουν έτοιμος να χτυπήσω τις πόρτες των εταιρειών.

Προτίμησα να επικοινωνήσω πρώτα με τη LEBERT fitness, γιατί είναι μία αξιόλογη και παγκοσμίως
ΝΕΑ μπάρα γυμναστικής-Ελληνική πατέντα! γνωστή εταιρεία με εργαλεία γυμναστικής που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Η πατέντα μου κρίθηκε η καλύτερη ανάμεσα σε εκατοντάδες που είχε στα χέρια της η εταιρεία και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία της συμφωνίας. Ήμουν τυχερός, γιατί η πρώτη πόρτα που χτύπησα, άνοιξε κιόλας! Η επίσημη παρουσίαση έγινε στις 10 Μαρτίου στην παγκόσμια έκθεση fitness IHRSA, η οποία έγινε στο Los Angeles. Εκεί, η μπάρα απέσπασε τις καλύτερες κριτικές με αποτέλεσμα να γίνει πρώτο θέμα σε πολλά fitness περιοδικά της Αμερικής και να περάσουν από το περίπτερο της LEBERT fitness μεγάλα ονόματα του χώρου για να τη δοκιμάσουν.

Από πού μπορούμε να τις αγοράσουμε στην Ευρώπη;


Νίκος ΔαφλίδηςΔεν θέλω να δώσω πλεονέκτημα σε κάποιον διανομέα. Υπάρχουν αρκετοί επίσημοι διανομείς στην Ευρώπη. Με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορείτε να διαλέξετε από πού θέλετε να τις αγοράσετε. Το κουτί περιέχει 8 ελατήρια,4 πράσινα που είναι τα εύκολα και 4 μαύρα για τους πιο δυνατούς, 2 πλάκες των 2,5 κιλών, όμως αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και τα κιλά (1 ίντσα διάμετρο τρύπας) που ήδη έχουμε στο γυμναστήριο. Επίσης το κουτί περιέχει και ένα DVD με βασικές ασκήσεις! Η μπάρα είναι βιδωτή για να αποθηκεύεται εύκολα και να έχει χαμηλό κόστος μεταφορικών. Η ποιότητα κατασκευής της είναι κορυφαία και πραγματικά όποιο γυμναστήριο τις έχει αγοράσει οι πελάτες τους φεύγουν με φωτογραφίες της μπάρας από εκεί!

Πιστεύω πως είναι μια νέα τάση στο groupX functional training και ειδικότερα στα ομαδικά με μπάρες! Η LEBERT SRT θα παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις fitness του κόσμου σε Ευρώπη και Αμερική. Για την Ελλάδα είμαι διαθέσιμος να παρουσιάσω αναλυτικά τη μπάρα σε όποιον ενδιαφέρεται αρκεί να μου στείλει ένα email ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).Για περισσότερες πληροφορίες και βίντεο πατήστε εδώ.

FacebookTwitter