Εκτύπωση

Συνέντευξη του Παναγιώτη Μουγγού στο athlisis

21 Μάιος 2014. Αναρτημένο Συνεντεύξεις

Παναγιώτης ΜουγγόςΟ Παναγιώτης Μουγγός γεννήθηκε πριν από 41 χρόνια στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό ( ποδόσφαιρο , μπάσκετ , στίβο κ.α. ) αλλά αυτό που τον κέρδισε ήταν οι πολεμικές τέχνες. Έχει Μαύρη Ζώνη , 5 Dan στο TAE KWON DO , και Μαύρη Ζώνη στο KICK BOXING .

Είναι Πτυχιούχος Προπονητής και κάτοχος Ευρωπαϊκού Πτυχίου Προπονητή . Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε μεγάλα Πανεπιστήμια της Κορέας και Προετοιμασία σε Camp της Ταϋλάνδης στο MUAI THAI.

Πριν λίγες ημέρες στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Kick Boxing και πολεμικών τεχνών, που διεξήχθη στις 7-11 Μαίου στο νησί της Σαντορίνης. Έχει φέρει πρώτος στην Μύκονο και στην Τήνο διάφορα αθλήματα όπως το TAE KWON DO , η ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ,η ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ , το BOWLING, το KICK BOXING , το MUAI THAI , το BRAS DE FER και πολλά άλλα. Παράλληλα έχει καλέσει για σεμινάρια Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους Πρωταθλητές .Είναι προπονητής του Α.Σ. ΠΕΡΣΕΑ ΜΥΚΟΝΟΥ και του TAE KWON DO - KICK BOXING ΤΗΝΟΥ .

Απονομή

Πες μας δυο λόγια για τους αγώνες ,τι σημαίνει για εσένα το χρυσό μετάλλιο και πως ένιωσες όταν άκουσες τον εθνικό μας ύμνο.

Πριν μερικές μέρες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα KICK BOXING και Πολεμικών Τεχνών στην Σαντορίνη , πήρα την Πρώτη θέση και το Χρυσό μετάλλιο στο semi - KICK BOXING. Στους αγώνες αυτούς , πήραν μέρος πάνω από 35 χώρες , Ρωσία , Ουκρανία , Ιταλία , Ισπανία , Αυστραλία , Νεπάλ , Σαουδική Αραβία κ.α. με 500 και πλέον αθλητές . Η Ουκρανία κατέβασε την Εθνική της Ομάδα και σάρωσε τα μετάλλια . Όταν κέρδισα τον τελικό , χάρηκα πάρα πολύ γιατί θα ακουγόταν ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας για πρώτη φορά . Όντως στο άκουσμα , όλοι οι Έλληνες σηκώθηκαν και χειροκροτούσαν . Η εμπειρία , Μοναδική ! ! !

Συνέντευξη του Παναγιώτη Μουγγού στο athlisis

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να δειτε το βίντεο

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Τους στόχους μου τους έχω εκπληρώσει , είμαι ιδιοκτήτης ενός μεγάλου Γυμναστηρίου στην Μύκονο , το MYKONOS GYM and BOWLING CAFE και διδάσκω σε παιδιά αξίες και ιδανικά , πράγματα που έχουν χαθεί στις μέρες μας .

 Τι σε έκανε να ασχοληθείς με τα μαχητικά αθλήματα και ειδικά με το kick boxing και το tae kwon do

Έχω ασχοληθεί με πολλά extreme sports , καταδύσεις , παραπέντε , kite serf , αλλά αυτό που με τράβηξε περισσότερο είναι το TAE KWON DO και το KICK BOXING .Είναι δυναμικά αθλήματα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις συνέχεια το μυαλό σου . Επίσης , σαν ατομικά αθλήματα , στηρίζεσαι στο εαυτό σου , ενώ στα ομαδικά πρέπει να συνεισφέρουν όλοι , πράγμα που δεν γίνεται ( ντίβες , θέλουν όλοι να διακριθούν κ.α. )

4. Τι θα συμβούλευες στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τα μαχητικά αθλήματα;

 Πρέπει όλοι να ασχοληθούν με τις Πολεμικές τέχνες , και ειδικά τα μικρά παιδιά , να μάθουν σεβασμό , πειθαρχεία , να αποκτήσουν Αθλητική Παιδεία , εφόδια σημαντικά για την υπόλοιπη ζωή τους.

Συνέντευξη του Παναγιώτη Μουγγού στο athlisis

Ο Παναγιώτης Μουγγός μαζί με μικρούς αθλητές του στην Μύκονο.

5.Για ποιο λόγο ένα παιδί να ασχοληθεί με το kick boxing ή το tae kwon do ;

Οι ειδικοί λένε ( ψυχολόγοι , αθλίατροι ) ότι το TAE KWON DO βοηθά τα παιδιά να συγκεντρωθούν , να εκτονωθούν και να κοινωνικοποιηθούν . Είναι το τελευταίο άθλημα σε τραυματισμούς ( σύμφωνα με μετρήσεις πρώτο σε τραυματισμούς είναι το ποδόσφαιρο , το μπάσκετ , ο στίβος ) , μαθαίνουν ισορροπία , αναπτύσσουν φυσική κατάσταση και βέβαια είναι Ολυμπιακό Άθλημα , με πολλά μετάλλια ( Χρυσός ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος , Ασημένιος Νικολαΐδης Αλέξανδρος και Έλλη Μυστακίδου ).

6.Ξέρω ότι προπονείς παιδιά στην Τήνο και στην Μύκονο. Υπάρχει ανταπόκριση από τα παιδιά; Υπάρχουν κάποια ταλέντα που ξεχωρίζουν;

Έχω πολλούς μαθητές στην Τήνο και στην Μύκονο και η ανταπόκριση είναι μεγάλη , για όλους τους παραπάνω λόγους . Βλέπουν καθημερινά την βελτίωση οι γονείς και οι μαθητές , πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα . Τα ταλέντα είναι πάρα πολλά , έχω βγάλει Κυπελλούχο Ελλάδος , 5 θέση στο Πανευρωπαϊκό της Γερμανίας , 2 θέση στο Πανευρωπαϊκό της Αθήνας και 2 και 3 θέσεις σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα .

 Συνέντευξη του Παναγιώτη Μουγγού στο athlisis

Ο Παναγιώτης Μουγγός μαζί με τον Γιώργο Χαραλαμπίδη και μικρούς αθλητές στην Τήνο.

7.Ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί με Tae Kwon Do ή το kick boxing που μπορεί να σε βρει και τι από τι ηλικία μπορεί να αρχίσει;

Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν από 4 ετών , με ασκήσεις ευλυγισίας , άθλο-παιχνίδια και εντάσσονται σιγά-σιγά στο TAE KWON DO με βασικές τεχνικές .Τα μαθήματα είναι καθημερινά και στην Μύκονο οι προπονήσεις γίνονται σε ένα υπερσύγχρονο χώρο , το MYKONOS GYM and BOWLING CAFE , κοντά στο Κέντρο Υγειας ( τηλ.επικ. 22890 28510 ) . Στην Τήνο τα μαθήματα γίνονται στην καινούργια αίθουσα του YUPIYANNA GYM and SPA ( τηλ. επικ. 22830 25710 ) . Προσοχή , διαλέξτε με προσοχή τον χώρο που θα γυμναστούν τα παιδιά σας καθώς τι πτυχίο και τι εμπειρία κατέχει ο προπονητής .

8. Με τι σου αρέσει να ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σου ;

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με το BOWLING , τους φίλους μου , με τα κοινά καθώς και με την νεογέννητη κόρη μου .

Όλοι πρέπει να ασχοληθούμε με τον Αθλητισμό και οι μικροί ( η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο σε παχύσαρκα παιδιά ) αλλά και οι γονείς , ειδικά τώρα με την κρίση , είναι ένας τρόπος εκτόνωσης αλλά και υγείας ! ! !
FacebookTwitter