Εκτύπωση

Συνέντευξη του Χρήστου Λογοθέτη στο athlisis

21 Οκτώβριος 2013. Αναρτημένο Συνεντεύξεις

Λογοθέτης ΧρήστοςΟ Χρήστος Λογοθέτης στις 16 Αυγούστου 2013 έγινε ο 6ος Έλληνας που κατάφερε να διαπλεύσει το στενό της Μάγχης μετά από κολύμβηση 16 ωρών και 12 λεπτών. Είναι ιδρυτικό μέλος και αθλητής Πανελλήνιου Σωματείου Μαραθώνιας και Χειμερινής Κολύμβησης. Πυροσβέστης στο επάγγελμα, πρωταθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει και έχει τερματίσει στους παρακάτω αγώνες μαραθώνιας κολύμβησης: α) Διάπλους Λίμνης Πλαστήρα 2010 (4.000μ.) β) Παράπλους Βελίκα – Αγίοκαμπος Φιλοκτήτης 2010 (5.000μ.) γ) Αγώνας Ψυχής Μεταμόρφωση – Νικήτη 2010 (5.000μ.) δ) Χειμερινός Διάπλους Κόλπου Βουλιαγμένης 2010 (3.600μ.) ε) Διάπλους Τορωναίου Κόλπου 2011 (26.000μ.) στ) Αγώνας Ψυχής Μεταμόρφωση – Νικήτη 2011 (5.000μ.) ζ) Λίμνη Βουλιαγμένη 2012 (3.200μ) η) Διάπλους Β. Εύβοιας 2012 (15.000μ) θ) Χειμερινός Διάπλους Κόλπου Βουλιαγμένης 2012 (3.600μ.) ι) Λίμνη Βουλιαγμένη 2013 (5.000μ) κ) Διάπλους Β. Εύβοιας 2013 (15.000μ)

Από ποια ηλικία ξεκίνησες τον αθλητισμό;

Ξεκίνησα τον αθλητισμό σε ηλικία επτά (7) ετών στο κολυμβητήριο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Μετά από ένα (1) χρόνο και το σεισμό του 1981 η πισίνα έκλεισε λόγω ζημιών και σταμάτησα σε πολύ πρώιμο στάδιο. Έμεινα με τη γλύκα δηλαδή... Κατόπιν της μετακόμισης της οικογένειάς μου, από τους Αμπελόκηπους στου Ζωγράφου, ξεκίνησα να ασχολούμαι με την επιτραπέζια αντισφαίριση σε ηλικία οκτώ (8) ετών, στο Αθλητικό Κέντρο Ζωγράφου με αρκετές διακρίσεις, μέχρι την ηλικία των 17 ετών, όπου πέτυχα στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών. Στα τέλη μίας μεγάλης προσωπικής περιπέτειας, άρχισα να ασχολούμαι με τη μαραθώνια κολύμβηση σε ηλικία 36 ετών, τον Οκτώβριο του 2009.

Χρήστος Λογοθέτης

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στην Μαραθώνια κολύμβηση;

Στη μαραθώνια κολύμβηση με κέρδισαν τρία (3) πράγματα. α) Η προτροπή του μαραθώνιου κολυμβητή, προπονητή και εξάδελφού μου Γιώργου Μαθά (Channel Swimmer 1998) ότι δεν έχει σημασία η ηλικία σε αυτό το άθλημα, σε μία συζήτηση που είχαμε το καλοκαίρι του 2009. β) Η αίσθηση της ελευθερίας και της αποφόρτισης από την καθημερινότητα, που νοιώθω όταν κολυμπάω. γ) Η επαφή με τη φύση (χειμώνα-καλοκαίρι).

Λογοθέτης Χρήστος

Ποια ήταν η προετοιμασία που έκανες για να διασχίσεις την Μάγχη;

Η προετοιμασία που έκανα για να κολυμπήσω τη Μάγχη περιλάμβανε κολύμπι πέντε (5) φορές την εβδομάδα στην πισίνα (πενηντάρια-κατοστάρια-διακοσάρια, πυραμίδες, υποξική, τεχνική προπόνηση και πολλά χιλιόμετρα και τεστ σε κρύα θάλασσα). Άλλη μία (1) φορά την εβδομάδα βάρη και τρέξιμο.

Πως ένοιωσες που τα κατάφερες; Άλλαξε κάτι στην ζωή σου;

Όταν τα κατάφερα ένοιωσα ικανοποίηση για τον καρπό της προσπάθειας, και ευγνωμοσύνη στο Θεό που με βοήθησε στο να πετύχω και αυτόν το στόχο. Στην καθημερινή ζωή μου δεν άλλαξε κάτι, εκτός από τη χαρά που είδα ότι πήραν οι αγαπημένοι κοντινοί μου άνθρωποι.

Λογοθέτης Χρήστος

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι να συνεχίσω να κολυμπάω μεγάλες αποστάσεις και να ξαναρχίσω εντατικά προπόνηση γιατί εδώ και ένα δίμηνο μετά τη Μάγχη τεμπελιάζω!

Υπάρχουν κοινά στοιχεία στη επιτραπέζια αντισφαίριση και στην Μαραθώνια κολύμβηση;

Όσο και αν φαίνεται παράξενο όλα τα αθλήματα έχουν σχέση μεταξύ τους, όσο διαφορετικά και αν είναι, εκ πρώτης όψεως. Η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα που απαιτεί αερόβια ικανότητα, νευρομυϊκή συναρμογή, γρήγορα αντανακλαστικά και αντίληψη του παιχνιδιού του αντιπάλου. Χρειάζεται αφοσίωση και θυσίες για να ανεβάσεις το επίπεδο του παιγνιδιού σου και να διακριθείς. Αερόβια ικανότητα, άλλου τύπου νευρομυϊκή συναρμογή, αντοχή στη δύναμη και την ίδια αφοσίωση, χρειάζεται και η μαραθώνια κολύμβηση. Δέσμευση στο να ακολουθείς το προπονητικό πλάνο χωρίς τεμπελιά και αναβολές. Αυτό το τελευταίο είναι κοινό και απαραίτητο σε όλα τα αθλήματα.

Λογοθέτης Χρήστος

Με τι σου αρέσει να ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου ;

Στον ελεύθερο χρόνο που έχω, μου αρέσει το διάβασμα και ο κινηματογράφος.

Τι θα συμβούλευες σε κάποιον-α που θα ήθελε να ασχοληθεί με την Μαραθώνια κολύμβηση ;

Κάποιος-α που θέλει να ασχοληθεί με τη μαραθώνια κολύμβηση να είναι σίγουρος ότι θα πάρει τόση ικανοποίηση και ευχαρίστηση από τη διαδικασία της προπόνησης και αγώνων, που δεν περιγράφεται με λόγια. Επίσης ιδανικό για μένα είναι να μην μπαίνει κάποιος σε διαδικασία σύγκρισης και ανταγωνισμού με άλλους αθλητές, αλλά να έχει σαν πρώτο στόχο την προσωπική βελτίωση και εξέλιξη. Δεν χάνει έτσι τη χαρά της συμμετοχής και της προσπάθειας.

Μανώλης Μιχάλαινας

FacebookTwitter