Εκτύπωση

Συνέντευξη του Άρη Γρηγοριάδη στο athlisis

19 Μάιος 2013. Αναρτημένο Συνεντεύξεις

Άρης ΓρηγοριάδηςΟ Άρης Γρηγοριάδης γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με την κολύμβηση από έξι χρονών. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει η ελληνική κολύμβηση. Το 2005 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μόντρεαλ κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50 μ. ύπτιο. Την ίδια χρονιά είχε αναδειχθεί κορυφαίος αθλητής της χρονιάς από

τον ΠΣΑΤ. Έχει κατακτήσει 5 Ευρωπαϊκά μετάλλια εκ των οποίων τα δύο είναι χρυσά.

Επίσης Έχει κατακτήσει έξι μετάλλια (δύο χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005 και του 2009.

Είναι κάτοχος των πανελληνίων ρεκόρ στα 50μ. και στα 100μ. ύπτιο ενώ μετείχε στις εθνικές ομάδες που έχουν τα πανελλήνια ρεκόρ στα 4Χ100μ. ελεύθερο και στα 4Χ100μ. μικτή.

  • Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα στον αθλητισμό και πώς τελικά σε "κέρδισε" η κολύμβηση;

Άρης ΓρηγοριάδηςΞεκίνησα την κολύμβηση απλά για να μάθω να κολυμπάω και να εξοικειωθώ με το νερό. Έμεινα στο χώρο της κολύμβησης, αγάπησα το νερό και έγινε τρόπος ζωής. Πρώτη φορά μπήκα στο νερό 6 χρονών και ασχολούμαι μέχρι τώρα, 21 χρόνια περίπου. Μικρότερος το έκανα απλά για χόμπι και για άθληση, μετά τα 13 το πήρα πιο σοβαρά και ασχολήθηκα επαγγελματικά με τον πρωταθλητισμό.

  • Τι θα συμβούλευες τους νέους αθλητές που πρόκειται να ασχοληθούν με την κολύμβηση;

Να έχουνε πολλή υπομονή και μεράκι και επιμονή. Η κολύμβηση είναι ένα δύσκολο άθλημα αλλά έχεις πάρα πολλά οφέλη, όπως υγεία, σωστή σωματική διάπλαση και ανταγωνιστικό πνεύμα. Μόνο θετικά πράγματα κερδίζεις, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.

  • Ποια θεωρείς πώς είναι η σημαντικότερη επιτυχία σου;

Η σημαντικότερη είναι το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μόντρεαλ του Καναδά στα 50 ύπτιο και το χρυσό μετάλλιο στα 100 ύπτιο το 2012 στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας.

Το χρύσο μετάλλιο του Άρη Γρηγοριάδη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2012

  • Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

Σκέφτομαι βήμα βήμα δεν βάζω μακρινούς στόχους. Στόχος μου για φέτος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

  • Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση το άθλημα της κολύμβησης αλλά και γενικότερα τον αθλητισμό;

Αρκετα.Όπως όλο τον κόσμο και την καθημερινότητά του. Προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι και να βρίσκουμε γρήγορα λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται και να τα ξεπερνάμε.

Άρης Γρηγοριάδης

  • Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Ασχολούμαι με τον υπολογιστή. Είμαι fun του online gaming. Είναι κάτι που το κάνω από μικρός. Περνώ ώρα στον υπολογιστή, με ξεκουράζει. Παίζω και συζητάω με φίλους μου.

Άρης Γρηγοριάδης

  • Ποια είναι η γνώμη σου για την απόφαση της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να αφαιρέσει την πάλη από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2020 και μετά;

Είναι αδιανόητο να συμβεί κάτι τέτοιο και ας ελπίσουμε να μη γίνει ποτέ. Το αγώνισμα της πάλης είναι από τα πιο αρχαία ,δύσκολα και εντυπωσιακά αθλήματα του Ολυμπιακού προγράμματος.

Μανώλης Μιχάλαινας

FacebookTwitter