Εκτύπωση

Συνέντευξη της Βασιλικής Μιλλούση στο athlisis

02 Απρίλιος 2013. Αναρτημένο Συνεντεύξεις

Βασιλική ΜιλλούσηΗ Βασιλική Μιλλούση γεννήθηκε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με την γυμναστική από την πολύ μικρή ηλικία των τεσσάρων χρόνων. Πρόσφατα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους, στη Γερμανία (21-24 Μαρτίου) προσθέτοντας

άλλη μια επιτυχία στο ενεργητικό της. Το 2012 κατέλαβε την 1η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη της FIG στην Δοκό Ισορροπίας. Η αθλήτρια του ΓΣ Καλλιθέας αγωνίσθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ και του Λονδίνου.

 Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την γυμναστική;

Έβλεπα την μεγαλύτερη αδελφή μου που ασχολιόταν με την Γυμναστική και έτσι άρχισα. Ξεκίνησα τoν πρωταθλητισμό από μικρή ηλικία και στερήθηκα αρκετά πράγματα από τη ζωή μου. Από πολύ νωρίς είχα μπει σε ένα πρόγραμμα καθημερινότητας που πραγματικά δεν θυμάμαι να έχω παίξει έξω με τους φίλους μου, δεν ήξερα τι σημαίνει να γυρίσω από το σχολείο και να πάω να κοιμηθώ, να ξεκουραστώ, όπως τα άλλα παιδιά. Έπρεπε μετά από το σχολείο να φάω κάτι πολύ γρήγορα και να φύγω για την προπόνηση. Διάβαζα μέσα στα διαλείμματα του σχολείου για να μπορέσω να κερδίζω χρόνο, γιατί όταν γυρνούσα το βράδυ μετά την προπόνηση δεν είχα κουράγιο να διαβάσω. Ήμουν ένα παιδί με δύσκολη καθημερινότητα και πολλές ευθύνες για την ηλικία μου. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Βασιλική Μιλλούση

Τι θα συμβούλευες έναν νέο αθλητή/τρια που πρόκειται να ασχοληθεί με την γυμναστική;

Σίγουρα θα παρότρυνα το κάθε παιδί, αγόρια και κορίτσια, να ασχοληθούν με την γυμναστική. Είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα, που «τραβάει» κάθε παιδί. Έχει πολύ ενδιαφέρον επειδή ξεκινάς από πολύ μικρή ηλικία και το βλέπεις σαν παιχνίδι. Ο πρωταθλητισμός μπορεί να έρθει αργότερα, βάζοντας συνεχώς ολοένα και υψηλότερους στόχους. Η πίκρα και η κούραση για όλες τις στερήσεις που έχεις υποστεί, ξαφνικά εξαφανίζονται ως δια μαγείας την ώρα που ανεβαίνεις στο βάθρο. Πρόκειται για συναισθήματα που δύσκολα περιγράφονται. Νομίζω ότι αυτός είναι ο βασικότερος λόγος για να ασχοληθεί ένας νέος με το άθλημά μου.

Βασιλική Μιλλούση

Πώς ένιωσες που κατέκτησες το ασημένιο μετάλλιο μέσα στο Κότμπους της Γερμανίας;

Μόνο χαρά μπορείς να νιώσεις όταν κατακτάς ένα μετάλλιο σε παγκόσμια διοργάνωση. Είναι η καλύτερη επιβράβευση της πολύ σκληρής δουλειάς που έχω κάνει με τους προπονητές μου όλα αυτά τα χρόνια. Παρόλα αυτά, πιστεύω ακράδαντα στην διάρκεια που θα πρέπει να έχει ένας αθλητής σε υψηλό επίπεδο και στην γενικότερη φιλοσοφία του πρωταθλητισμού. Η ποιότητα ενός αθλητή, και ενός ανθρώπου γενικότερα, κρύβεται στο πόσο άντεξε στον χρόνο και στις δυσκολίες. Η πρόσκαιρη επιτυχία, αν δεν μπορείς να την διαχειριστείς, κρύβει κινδύνους.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι;

Για το 2013 σε αγωνιστικό επίπεδο υπάρχουν τρεις βασικοί αγώνες στους οποίους προσβλέπω σε μία θέση στον τελικό του οργάνου μου (Δοκός Ισορροπίας) και γιατί όχι και ένα μετάλλιο. Αυτοί είναι: Ευρωπαϊκό τον Απρίλιο, Μεσογειακό τον Ιούνιο και Παγκόσμιο τον Οκτώβριο.

Βασιλική Μιλλούση

Ποια είναι η γνώμη σου για την απόφαση της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να αφαιρέσει την πάλη από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2020 και μετά;

Νομίζω είναι αρκετά πολύπλοκο το ζήτημα αυτό και σίγουρα δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κρίνει την απόφαση της ΔΟΕ. Παρόλα αυτά είναι αρκετά δυσάρεστο ένα άθλημα, όποιο κι αν είναι αυτό, να μένει εκτός από την κορυφαία στιγμή του αθλητισμού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Βασιλική ΜιλλούσηΕξαιτίας της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας οι συνθήκες στις οποίες εσύ αλλά και άλλοι Έλληνες αθλητές προετοιμάζεστε δεν είναι και οι καλύτερες. Θεωρείς πως οι ξένοι αθλητές έχουν πλεονέκτημα έναντι των Ελλήνων;

Οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών έχουν αποδείξει το αντίθετο νομίζω. Οι ξένοι αθλητές, κατά κάποιον τρόπο, μας βλέπουν σαν τους φτωχούς συγγενείς, που παλεύουν με πρωτόγονα μέσα, αλλά τελικά με τις επιτυχίες μας τους αναγκάζουμε να μας υπολογίζουν και να μας σέβονται.

 Πες μας λίγα λόγια για το κύπελλο ενόργανης γυμναστικής το οποίο διοργανώνεις.

Είμαι σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την διεξαγωγή ενός Πανελλήνιου Κυπέλλου Ενόργανης Γυμναστικής με ονομασία: «Vasiliki Millousi FREDDY CUP» (www.vmfcup.gr). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχουμε με την εταιρία – χορηγό μου, FREDDY, για την διεξαγωγή αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα Προκριματικά και Τελικοί στην Αθήνα), με δυνατότητα συμμετοχής: αγόρια, κορίτσια, ηλικίας 8 έως 10 χρονών. Οι συγκεκριμένοι αγώνες θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.) και σκοπό έχουν να αναδειχθούν νέα ταλέντα στον χώρο της Γυμναστικής, καθώς επίσης και την περαιτέρω προβολή του αθλήματός μου τις ηλικίες αυτές.

 Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου ;

Με ξεκούραση και μια χαλαρή βόλτα με αγαπημένα μου πρόσωπα.


Βασιλική ΜιλλούσηΕίσαι ένας νέος άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες, καθώς την περσινή χρονιά δημιούργησες μπλουζάκια προς πώληση
(http://www.hamogelo-eshop.gr/p.Kontomaniki-gynaikeia-mployza-END0016.632396.html),των οποίων τα έσοδα διατέθηκαν στο Σύλλογο "Το Χαμόγελο του Παιδιού", το οποίο μάλιστα κινδυνεύει να κλείσει, όπως φημολογείται, λόγω έλλειψης πόρων. Μίλησε μας για την πρωτοβουλία σου. Ποια η γνώμη σου για τον εθελοντισμό;

Ναι, γενικότερα ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» περνάει και αυτός τις δυσκολίες του, μέσα στην γενικότερη οικονομική δυσκολία, αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι εκεί έχουν πολλή αγάπη για αυτό που κάνουν και σίγουρα θα τα καταφέρουν, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι σ' αυτό. Πιστεύω ότι ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει στον συνάνθρωπό του, δεν έχει σημασία αν είναι μικρό ή μεγάλο, αρκεί να το κάνει με ανιδιοτέλεια και αγάπη. Πίστεψέ με αν είχα αρκετά χρήματα, θα είχα βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μου που το έχουν ανάγκη και δεν θα το ήξερε κανείς, ούτε η μητέρα μου. Προσπαθώ να προσφέρω μέσα από αυτό που κάνω, να αναδείξω τις ευεργετικές ιδιότητες του αθλήματός μου στα παιδιά και ίσως έτσι να δείξω ένα δρόμο, που σίγουρα θα τους βγει σε καλό.

Μανώλης Μιχάλαινας


FacebookTwitter