Εκτύπωση

Συνέντευξη της Μαρίας Πρεβολαράκη στο athlisis

25 Μάρτιος 2013. Αναρτημένο Συνεντεύξεις

Συνέντευξη της Μαρίας Πρεβολαράκη στο athlisisΗ Μαρία Πρεβολαράκη γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα και είναι αθλήτρια του Εθνικού Γ.Σ. Αγωνίζεται στην κατηγορία των 55 κιλών. Το 2007 ήταν πρώτη στο Ευρωπαϊκό Κορασίδων. Το 2011 ήταν πρώτη στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων και 3η στο Παγκόσμιο Νεανίδων.

Ήταν η μοναδική εκπρόσωπος της γυναικείας πάλης στους Ο.Α του Λονδίνου. Τον Σεπτέμβριο του 1012 κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικείας Πάλης στο Edmonton του Καναδά, ενώ πριν λίγες μέρες πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  στην Τιφλίδα.

Πώς έκανες τα πρώτα σου βήματα στον αθλητισμό;

Σε ηλικία περίπου 7-8 χρονών ο πατέρας μου μας πήγε εμένα και τον αδελφό μου στον εθνικό γυμναστικό σύλλογο και συγκεκριμένα στο τμήμα της πάλης γιατί και αυτός ως πρώην αθλητής και διαιτητής της πάλης ήθελε και εμείς να ακολουθήσουμε αυτό το άθλημα εφόσον μας άρεσε και εμάς.

Τι πρέπει να έχει στον μυαλό του ένας/μία αθλητής/αθλήτρια που σκοπεύει να ασχοληθεί με το άθλημα της πάλης;

Συνέντευξη της Μαρίας Πρεβολαράκη στο athlisisΗ πάλη είναι ένα άθλημα που περιλαμβάνει πολλά πράγματα μαζί π.χ η προπόνηση ενός παλαιστή περιλαμβάνει για δύναμη ασκήσεις άρσης βαρών, για ευλυγισία ασκήσεις ενόργανης για αντοχή δρόμους αντοχής για εκρηκτικότητα και ταχύτητα δρόμους ταχύτητας, τεχνική στην πάλη αλλά και τακτική αφού η πάλη γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα και εξασκεί και το μυαλό. Επίσης κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με την πάλη πρέπει να έχει πάνω από όλα ψυχή και εμείς οι Έλληνες σε αυτό δεν στερούμαστε γι αυτό έχουμε βγάλει και τόσους ολυμπιονίκες και εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλοι. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να διαδοθεί και να διαφημιστεί περισσότερο σαν άθλημα για να έρθουν και να ασχοληθούν περισσότερα νέα παιδία με το άθλημα.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) πρότεινε να αφαιρεθεί η πάλη από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2020 και μετά. Ποια είναι η άποψη σου πάνω στο θέμα;

Είναι μια απερίσκεπτη απόφαση και δεν πιστεύω ότι θα ισχύσει. Η πάλη είναι από τα αρχαιότερα αθλήματα είναι ο στυλοβάτης των ολυμπιακών αγώνων και σίγουρα δεν θα πρέπει να αφαιρεθεί. Δεν θα πρέπει να θυσιάζονται τα πάντα στο βωμό της κερδοσκοπίας. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν την πάλη ως μέσο διαπαιδαγώγησης και αυτό το άθλημα θέλουν να το αφαιρέσουν από τούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή η απόφαση σίγουρα προσβάλλει και εμάς τους Έλληνες που γεννήσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θέλουν να αφαιρέσουν ένα ελληνικό άθλημα και πιστεύω ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε εντονότερα.

Συνέντευξη της Μαρίας Πρεβολαράκη στο athlisis

Πριν από λίγες ημέρες κατέκτησες το αργυρό μετάλλιο στα 55 κιλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης στην Τιφλίδα. Πώς αισθάνεσαι για αυτήν την πολύ μεγάλη επιτυχία;

Είμαι ευχαριστημένη με το συνολικό αποτέλεσμα, αλλά δεν αισθάνομαι ικανοποιημένη από την εμφάνιση μου στον τελικό, καθώς δεν πάλεψα όπως θα ήθελα αλλά σίγουρα το ότι βρέθηκα στον τελικό της κατηγορίας και κατέκτησα μετάλλιο είναι μεγάλη χαρά αφού οι κόποι μου ανταμείβονται.

Πίστευες από την αρχή της διοργάνωσης πως θα έφτανες τόσο ψηλά;

 Ήμουν καλά προετοιμασμένη και πίστευα ότι θα παλέψω καλά. Ποτέ όμως δεν μπορείς να ξέρεις αν θα κατακτήσεις μετάλλιο όσο καλά προετοιμασμένος και να είσαι, καθώς σε κάθε ματς παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο για την νίκη όπως σε τι κατάσταση βρίσκεται και ο άλλος αντίπαλος ,η διαιτησία, η ψυχολογία κ.α Σε μένα δόξα τω θεώ πήγαν όλα καλά εκείνη την μέρα και κατάφερα να πάω στον τελικό και να κατακτήσω το ασημένιο μετάλλιο.

Συνέντευξη της Μαρίας Πρεβολαράκη στο athlisis

Ποιοί είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

Οι πιο κοντινοί στόχοι μου είναι να κατακτήσω μετάλλιο στους μεσογειακούς αγώνες και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνονται τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο αντίστοιχα και ο πιο μακρινός στόχος μου είναι η επόμενη Ολυμπιάδα στην Βραζιλία.

Με τι σου αρέσει να ασχολείσαι στον ελεύθερο σου χρόνο;

Τον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με διάφορα άλλα αθλήματα όπως πινκ πονκ, μπάτμιντον, ρακέτες στην παραλία. Επίσης μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, ο κινηματογράφος, η μουσική και να περνάω καλά με φίλους.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικείας Πάλης.Αγώνας για τη θέση 3-5

Μανώλης Μιχάλαινας


FacebookTwitter