Εκτύπωση

Αποκλειστική συνέντευξη στο athlisis του Γιάννη Αρζουμανίδη .

31 Δεκέμβριος 2012. Αναρτημένο Συνεντεύξεις

Γιάννης ΑρζουμανίδηςΑποκλειστική συνέντευξη στο athlisis.gr με τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο ΜΜΑ και δύο φορές τρίτο στον κόσμο στην πάλη Γιάννη Αρζουμανίδη.

Γιάννη καλησπέρα , πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό ;

Ξεκίνησα να αθλούμαι από 8 ετών ασκώντας ταεκβοντο μέχρι και τα 12 μου. Συνέχισα με μπάσκετ και κάπου στην τρίτη γυμνασίου ξεκίνησα το τζούντο. Μόλις με τρεις μήνες προπόνηση συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο στην κατηγορία των 90+ βγήκα πρωταθλητής. Την επομένη χρονιά αρχές 2001 ξεκίνησα να ασκώ την Ελληνορωμαϊκή πάλη στο ''σπίτι'' μου το Ε.Γ.Σ. ΜΙΚΡΑΣ. Συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα τόσο της Πάλης όσο και του τζουντο πρωτεύω στα βαριά κιλά. Έπειτα κατέβηκα κατηγορία στην Πάλη όπου για 2 συνεχόμενες χρονιές ήμουν 2ος! Με πολύ επιμονή και προπόνηση πρωταγωνίστησα και πάλι. Την συνέχεια λίγο πολύ την γνωρίζει ο κόσμος που ασχολείται με τα δυναμικά σπορ.

Τι είναι το ΜΜΑ και από που ξεκίνησε?

Το ΜΜΑ έχει διάρκεια Ζωής 30 χρόνια. Ξεκίνησε από το pride της Ιαπωνίας και τα Αμερικάνικα Ultimate Fighting champions,τα Μ1 Ρωσίας και τα UFG (Απελευθερωμένο με χτυπήματα αγκώνων}. Πρώτα υπήρχανε το Savat( Γαλλία) και το Zanda (Κίνα) και η εξέλιξη αυτών είναι το ΜΜΑ! Τα τελευταία χρόνια αρχίζει και αποκτά φανατικό κοινό σε Αμερική και Ρωσία .

Αρζουμανίδης Γιάννης

Ποια η διαφορά του ΜΜΑ με τα άλλα δυναμικά αθλήματα;

Το ΜΜΑ έχει λίγους και απλούς κανόνες. Επιπλέον υπάρχει καλή προβολή, marketing και σπόνσορες Στην Ελληνορωμαϊκή πάλη οι κανονισμοί αλλάζουν πολύ συχνά με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να δυσκολεύονται να την παρακολουθήσουν. Επισης είναι πολλοι και δυσνοητοι για τον πολύ κοσμο

Η ελεύθερη πάλη έχει κρατήσει ένα πιο απλό και σταθερό χαρακτήρα. Αυτό που σήμερα που κάνει πολύ καλή δουλειά είναι το Judo,τόσο σε επίπεδο σταθερότητας κανονισμών όσο και σε μάρκετινγκ.

Σχετικά με την τελευταία σου επιτυχία στην Πολωνία, τι αγώνες ήταν, τι επιπέδου και πες μας λίγα λόγια για τους αγώνες σου.

Οι αγώνες ήταν παγκοσμίου επιπέδου. Τα προκριματικά και ο ημιτελικός ήταν σχετικά εύκολοι αγώνες . Ο τελικός με τον Πολωνό ήταν ένας ελεγχόμενος αγώνας που κατέληξε με υποταγή του αντίπαλου στο τρίτο λεπτό. Είχαμε <<διαβασει>> το παιχνίδι του Πολωνού αντιπάλου μου από το προηγούμενο αγώνα του εναντίον του αντιπάλου του από την Ρωσία!

Γιάννης Αρζουμανίδης

Πόσο ασφαλές είναι το ΜΜΑ;

Ο χαρακτήρας των αγώνων δίνει μια ασφάλεια καθώς ο αθλητής φοράει μασέλα, σπασουάρ, κάσκα, καλαμίδες. Μέσα από 3 καθαρά συνεχόμενα χτυπήματα στο κεφάλι ο αγώνας λήγει.

Ποια η γνώμη σου για το www.athlisis.gr;

Η ιστοσελίδα αγκαλιάζει όλες τις πτυχές του αθλητισμού από αθλούμενο, διδάσκοντα, εκπαιδευτικό, προπονητή μέχρι και τον γονέα. Συνάμα η πλοήγηση είναι εύκολη και γρήγορη χάρη στον πολύ καλό σχεδιασμό της σελίδας, με ουσία χωρίς περιττά και κουραστικά εφέ!

Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκανες να απαντήσεις στις ερωτήσεις του athlisis.Σου ευχόμαστε καλή χρονιά και πάντα επιτυχίες.

Σας ευχαριστώ και εγώ, καλή χρονιά.

Μανώλης Μιχάλαινας

FacebookTwitter